2024. május 4. - Mónika, Flórián

Nyár végéig akár nonstop szenvedhetnek az allergiások

Az enyhe télnek köszönhetően már most virágozni kezdtek a növények, ez pedig azt jelenti, hogy pollenjeiket is szétszórják a levegőben. Mostantól akár nyár végig is szenvedhetnek az allergiások.
2007. február 14. szerda 19:46 - Hírextra

Tavaly év végén, illetve az idei első hónapokban is rendkívül enyhe volt az időjárás, így a növények a szokásosnál egy hónappal kezdtek el virágozni. Az ország északi részén most van a mogyoró virágzásának a csúcsa, illetve az éger is szórja szét pollenjeit a levegőben. Országszerte mérték már a szakemberek a tiszafafélék pollenjét, illetve néhol - március helyett - már most a kőris is virágzik. Az ország déli részén ezen kívül a nyárfa és a fűzfa is virágzásnak indult - mondta el a Független Hírügynökségnek Páldy Anna az Országos Környezetegészségügyi Intézet megbízott főigazgató-helyettese.

Hozzátette: ez annyit jelent, hogy egyes területeken már azok a növények is elkezdtek virágozni, melyeknek eredetileg csak márciusban kellene. Így már most több a pollen a levegőben, több tehát az allergiás beteg is.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az időjárás a későbbiekben hogyan befolyásolja majd a virágzást. Ha ugyanis esne, akkor a víz kimosná a pollent a levegőből, ha azonban marad tartósan az enyhe idő, akkor számítani lehet egész tavasszal és nyáron is a növények virágzására.

Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását