2024. május 20. - Bernát, Felícia

Ezer állás szűnik meg, de kevesebben repülnek

Ezer álláshely szűnik meg a Fővárosi Önkormányzat közoktatási intézményeiben ebben az évben - jelentette be az önkormányzat oktatási bizottságának elnöke Budapesten egy sajtóbeszélgetésen.
2007. február 14. szerda 11:40 - Hírextra
Germánné Vastag Györgyi tájékoztatása szerint az álláshelyek fele az "intézményi racionalizálás", másik fele a szeptembertől kötelező óraszámemelés miatt szűnik meg. Mint mondta a felmentettek között sok lesz a nyugdíjas és a határozott idejű szerződéssel foglalkoztatott. Ifi István, az oktatási ügyosztály vezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy intézményenként két-három, de akár négy betöltetlen álláshely is van, amelyekkel, mint mondta, az intézmények igazgatói esetenként "játszanak".

Ezzel arra utalt, hogy több intézmény vezetője az álláshelyeket lefedő óraszámokat (illetve az ahhoz tartozó bért) az ott dolgozó pedagógusok között osztja ki. A sajtóbeszélgetésen a fővárosi szakpolitikusok az újságíróktól azt kérték, hogy ne használják az "iskolabezárások" kifejezést, helyette az "összevonás jogutóddal", illetve a "beolvadás" kifejezéseket használják.

Ezt a többi között azzal indokolták, hogy a szakmák nem szűnnek meg, a diákok egy másik épületben folytathatják tanulmányaikat. Germánné Vastag Györgyi tájékoztatása szerint a 95 fővárosi oktatási intézményből húszat érint az átszervezés.

Több újságíró is sérelmezte, hogy a sajtóbeszélgetésre csak azokat az oktatási intézményvezetőket hívták meg, akik támogatják az átszervezést. Germánné Vastag Györgyi ezt azzal indokolta, hogy ők nem szólalhattak meg az eddigi időszakban. A beszélgetésen kiosztották a közgyűlés márciusi ülésére készített, a fővárosi szakképzési intézményhálózat átszervezését érintő "tervezet" feliratú javaslatot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását