2024. április 28. - Valéria

Óvszerkarnevál Rióban

Tízmillió ingyen gumióvszerre támogatja a karneváli hangulatot a brazil kormány a szombaton kezdődő riói mulatság alkalmából. Az egészségügyi minisztérium január óta már 15 millió óvszert küldött szét az országban, vasárnaptól pedig további 10 milliót osz
2007. február 12. hétfő 21:47 - Hírextra
A felfokozott hangulatú karneválozóknak biztosított óvszerek mellett az egészségügyi kormányzat rádióadókon és tévécsatornákon is népszerűsíti a biztonságos szexet. Az ugyancsak vasárnap elkezdett kampány jelszava: "Óvszerrel a buli után is jó".

A kampány egyébként a nemi úton terjedő betegségek, köztük az Aids elleni küzdelem része. A kormány évente mintegy 130 milliárd forintnak megfelelő összeget költ erre a célra, de erőfeszítései nem aratnak osztatlan elismerést: így például a katolikus egyház vezetőinek körében komoly ellenállást váltott ki az a terv, hogy óvszer-automatákat helyezzenek el az állami iskolákban.

A püspökök a világ legnagyobb, mintegy 150 millió főt számláló katolikus közösségét vezetik, és befolyásuk korántsem elhanyagolható. Az óvszerkampány megnyitóján Agenor Alvares egészségügyi miniszter mindenestre hangoztatta, hogy a szülők, a diákok és a tanárok is támogatják a kormány tervét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását