2024. április 25. - Márk

A zenehallgatás életveszélyes

Törvényjavaslatot nyújtott be az amerikai Szenátushoz egy képviselő, amely szerint megbüntetnék azokat, akik zenét hallgatva kelnek át a zebrán. A honatya úgy véli, a zenehallgatás életveszélyes.
2007. február 10. szombat 02:33 - Hírextra
Carl Kruger, egy amerikai képviselő úgy döntött, háborút indít a "gyilkos" iPod ellen: törvényjavaslatot dolgozott ki, melyben azt szorgalmazza, hogy nyilvánítsák vétségnek New Yorkban, ha valaki MP3-lejátszót hallgatva kel át az úttesten, adta hírül az InfoRádió.

A tervezet szerint akár a 100 dollárt (csaknem 20 ezer forint) is elérné a bírság mértéke.

New York polgárai már hozzászokhattak a hasonló szabályokhoz: legutóbb a telítetlen zsírsavak felhasználását tiltották meg az éttermeknek, és immár négy éve annak, hogy törvénybe iktatták: tilos dohányozni a bárokban és klubokban.

A képviselő elszánt, mert ahogy elmondta, nemrégiben hárman is gázolásos balesetben vesztették életüket azon a környéken, ahol lakik. Mindhárman zenét hallgattak.

A zene ölhet

"A száguldó autók, buszok elé sétálnak, vagy egyszerűen egymásnak" - mondta Carl Kruger.

Javaslatát még nem tárgyalták hivatalosan, de minden bizonnyal tiltakoznak majd ellene a városiak, és a különböző civil szervezetek.

"Mi jöhet még? Megbüntetnek, ha nem nézek körül, mielőtt átmegyek az úton?" - tette fel a kérdést egy szabadságjogokkal foglalkozó ügyvéd.

A szenátor szóvivője elmondta: a jogszabály csupán azt írná elő, hogy az emberek vegyék ki a fülükből a fülhallgatót, mikor átkelnek a zebrán. A törvény minden MP3-lejátszóra és mobiltelefonra vonatkozna.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását