2024. április 29. - Péter

Férfifölény a tévében

A hírműsorokban szereplők zöme férfi; a nők alig egyötödös arányban képviseltetik magukat e körben - tudható meg a médiahatóság júliusi adásokat elemző, nemrégiben elkészült kutatásából.
2007. december 7. péntek 10:30 - Hírextra
A nők aránya az RTL Klub esti Híradójában a legmagasabb: 27,1 százalék; a versenytárs TV2 Tények esti kiadása alig kétharmad ekkora, pontosan 18,6 százalékos; ez éppen egytized százalékkal magasabb a listát záró Duna Televízió esti eredményénél.

A rádiók közül a Sláger az éllovas a maga 26,6 százalékával, a sereghajtó pedig a Magyar Rádió Esti Krónikája, amelyben júliusban százból 16 női megszólaló akadt.

A leggyakrabban szereplők (majdnem tízezer eset alapján összeállított) húszas csapatába csupán két nőnek sikerült beverekednie magát: Horváth Ágnes egészségügyi miniszter 79 szereplése a hatodik, Budai Bernadett kormányszóvivő 67 megjelenése a hetedik helyre volt elegendő.

Itt az első helyet Gyurcsány Ferenc MSZP-elnök, kormányfő szerezte meg 264, a másodikat Kóka János, az SZDSZ első embere, a gazdasági tárca vezetője 120 megszólalással; Sólyom László köztársasági elnök az ötödik, 82 alkalommal, míg Orbán Viktor Fidesz-elnök a kilencedik, 48 megjelenéssel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását