2024. április 23. - Béla

A norvégok sms és csetvilágbajnokok

A hűvös norvégok ha elektronikus kommunikációs eszközt találnak, rögvest megkergülnek és azonnal beszélgetnek rajtuk. Különösen a fiataloknál eredményez túlzó mértéket a távolsági kapcsolattartási mánia.
2007. február 10. szombat 09:19 - Hírextra
A csetelés és az SMS kiváló módja a kapcsolattartásnak, ha nincs lehetőségünk a személyes találkozóra. Azonban ez gyakran arra ösztönöz, hogy kerüljük a személyes kontaktust, mert megoldható az a nélkül is. Márpedig ez a megoldás egy speciális függőséghez vezethet, ahol ezzel helyettesítjük a beszélgetést - adták hírül az oslói Média és Kommunikáció Intézet szakemberei a nemrégiben végzett felmérésük eredményeit.

A nemzetközi felmérés kimutatta, hogy Norvégia világszinten első helyet foglal el az elektronikus eszközök használatában. A statisztika szerint az északi ország felnőtt lakosságának 99 százaléka rendelkezik mobiltelefonnal, a gyerekek 65 százaléka naponta, 38 százalékuk pedig napi öt óránál többet csetel a komputeren.

Ugyanakkor a csetet használók 40 százalékának volt már rossz tapasztalata: előfordult, hogy ismeretlenek szexuálisan zaklatták őket. Ennél kevesebb azok száma, akik pozitív élményekkel gazdagodtak: 17 százalékuk állítja, hogy a számítógépen szerzett barátokat és szerelmeket, adta hírül az 123.hu.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását