2024. április 28. - Valéria

Szombat esti bál

Megérkeztek az Operabál szépségkirálynői, elkészültek a ruhák, ékszerek, és a sztárvendég is izgatottan várja a szombat estét. Minden készen áll a 12. Operabálra - mondták el a rendezvény szervezői pénteken délután.
2007. február 9. péntek 17:55 - Hírextra

Az est sztárvendége Daryl Hannah újságíróknak elárulta, még soha nem volt Operabálban, így olyan ez az egész számára, mint egy tündérmese. A 12. Operabálra öt külföldi szépségkirálynő érkezett. Az est vendégei megcsodálhatják Spanyolország, Egyiptom, Szerbia és Oroszország legszebb hölgyét, és még Miss Balkán is jelen lesz a rendezvényen. Az Operabál Nagyzenekara mellett, a Rajkó Zenekar is szolgáltatja a muzsikát.

Mint minden évben, az Operabál nyitótánccal indul, majd a negyven pár elsőbálozó a Diótörő Rózsakeringőjét járja el. Az Operabál vendégeinek egyébként háromnegyed tízig kell várniuk az est sztárjára - Daryl Hannah-ra. Az amerikai színésznő a rendezvény pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, Budapesten már járt egyszer, de Operabálban még soha. A művész még nem nem döntötte el, hogy milyen ruhában lesz szombat este, de izgatottan várja az eseményt.

A szombat esti bálban nemcsak Daryl Hannah érezheti magát elvarázsolva. A rendezvény szervezői az elmúlt hetekben felkutatták az Operabál Hamupipőkéit. Az öt szerencsés lány selyem, taft, hímzett csipkével díszített ruhakölteményekben és gyémánt ékszerekben várhatja a herceget.

Az étkek közül a szardellás napocska és a balatoni fogas kaprosan, lazacölelésben, chilibalzsamos vajmártással és chilifűvel igazán ínycsiklandónak hangzik. Nem beszélve a desszertfináléról, ami mi más lehetne, mint Hamupipőke csokoládé lépcsőn a herceg gyűrűjével, narancsraguval.

A vacsorát és táncot követően hajnali egykor sorsolják ki a tombola győztesét, illetve választják meg az est Bálkirálynőjét.

Idén a Budapesti Operabál a Heim Pál Gyermekkórházat támogatja. Nemcsak az est bevételének egy részét ajánlják fel a szervezők a gyermekkórház javára, hanem árverésre bocsátanak egy Gregor Józsefről készült 2005-ös képet is. Az Operabál rendezői ebben az évben gondoltak a hajléktalanokra is. Szombaton délután egy órakor a Blaha Lujza téren gulyáslevest osztanak a rászorulóknak.

Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását