2024. május 19. - Ivó, Milán

Közzéteszik Anna Frank apjának leveleit

Otto Frank, Anna Frank édesapja el akart menekülni családjával a nácik elől. Legalább 80 levele, amelyeket egy amerikai kutató talált meg a New York-i Zsidó Kutató Intézetben, tanúskodik arról, hogy 1941-ben el akartak távozni Hollandiából.
2007. február 9. péntek 09:40 - Hírextra
Először Portugálián keresztül Spanyolországba, majd Franciaországba, végül az USÁ-ba és Kubába tartó hajókat kerestek. Hiába. A család, mint ismeretes, 1942-ben rejtőzött el egy amszterdami házban. Két évvel később feljelentették és deportálták őket. A koncentrációs táborból élve csak az apa került ki.

Az amszterdami Anna Frank-alapítvány és múzeum vezetői közölték: tudtak Otto Franknak azon szándékáról, hogy el akartak menekülni a holokauszt elől. Hogy ez nem sikerült neki, talán azért történt, mert a zsidók sorsának rendezését a háború kezdetén még nem tartották sürgős feladatnak.

A levelek létezését nem hozták nyilvánosságra, míg nem oldódott meg a publikáláshoz szükséges szerzői jogok kérdése. A Time amerikai magazin szerint a leveleket még februárban publikálják az Egyesült Államokban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását