2024. május 20. - Bernát, Felícia

Egységben Szili, Demszky és Rogán

Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke és Demszky Gábor főpolgármester elképzelései szerint az Országház környékén közpark létesül. Erről közös tájékoztatójukon beszéltek csütörtök délután a Parlamentben. A kezdeményezéssel Rogán Antal, az V. kerület polgá
2007. február 8. csütörtök 19:11 - Hírextra
Demszky Gábor elmondta: a főváros a Kossuth teret az Országgyűlésnek adja tulajdonba, vagy használatra. Elmondták, hogy egy hónapon belül parképítési pályázatot írnak ki. A házelnök úgy látja, egy közpark méltó lenne az Országgyűlés épületéhez. Az V. kerület fideszes polgármestere is elfogadhatónak tartja, hogy az Országház körüli terület közpark legyen. Szili Katalin azután tárgyalt Rogán Antallal, miután a főpolgármesterrel egyeztetett.
Szili Katalin az MTI kérdésére, hogy a biztonsági kockázat lehetővé teszi-e a park létrehozását, azt válaszolta: a szakhatóságoknak még engedélyezniük kell ezt a tervet, valamint a Köztársasági Őrezred, illetve a rendőrség is véleményt nyilvánít a kérdésben.

A főpolgármester pedig úgy fogalmazott: Budapestnek számos gyönyörű parkja van és a Parlament is megérdemelne egy ilyet, a Kossuth parkot. Véleménye szerint az Országház körüli aszfalt méltatlan az épülethez. Demszky Gábor közölte, hogy a két szobor körülötti zöld területet rendbe hozatják és parkosítják.

A politikusok beszéltek arról is, hogy a távlati tervek között szerepel egy 500 férőhelyes mélygarázs kialakítása a Kossuth tér alatt.

Rogán Antal úgy vélte, a tér egészének fejlesztésében érdemes gondolkodni. Hangsúlyozta, hogy az önkormányzat szeretne bekapcsolódni azokba a tárgyalásokba, amelyek a Kossuth tér végső funkcióját alakítják majd ki.

A játszótérrel kapcsolatos elképzeléséről - amelyről korábban levélben tájékoztatta az Országgyűlés elnökét - azt mondta, ez összeegyeztethető a közpark funkcióval.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását