2024. május 5. - Györgyi

Veszély a fodrászatban

A norvég fodrászok és borbélyok 70 százalékának fogalma sincs arról, hogy miféle veszélyeket tartogat számukra a mesterségük - derült ki egy ellenőrzés során.
2007. február 7. szerda 05:02 - Hírextra
A norvég Munkaügyi Hivatal ellenőrzései során kiderült: az északi országban a fodrászok és borbélyok 70 százaléka nem figyel a szakmájában rejlő veszélyekre, írja az 123.hu.

A hajformálás ugyanis egyáltalán nem veszélytelen művelet: a különféle vegyi anyagok, amelyeket naphosszat használnak, igenis károsíthatják az egészséget. A fodrászok nagyon könnyen szerezhetnek ekcémát vagy allergiát, ha kesztyű nélkül dolgoznak, de még a tüdőnek is árthatnak a belélegzett kemikáliák. Éppen ezért fontos a szabályok betartása, ám a Munkaügyi Hivatal szerint ez az esetek többségében nem történik meg.

Az ellenőrzések során kiderült, hogy a fodrászok csaknem fele kesztyű nélkül dolgozik, és a hajszalonok 30 százalékában nincs megoldva a szellőztető rendszer, amely biztosítaná a friss levegőt és eltávolítaná a kipárolgó káros gázokat.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását