2024. június 15. - Jolán, Vid

Per lett Mohamedből

Szerdán megkezdődött a Charlie Hebdo című francia szatirikus hetilap szerkesztőinek bírósági tárgyalása Párizsban. Az újságot két muszlim közösség perelte be a lapban megjelent Mohamed-karikatúrák miatt.
2007. február 7. szerda 13:14 - Hírextra

A két muszlim szervezet azzal vádolta a hetilapot, hogy egyszerű iszlámellenességből kiindulva "vallási érzéseiben megsértette emberek egy csoportját". A szervezetek azzal érveltek, hogy a karikatúrák "sértő összefüggést vontak az iszlám vallás és a terrorizmus között".

A Charlie Herbo azzal vonta magára muszlimok haragját, hogy megjelentetett kettőt a 2006 elején hírhedtté vált dán Mohamed-karikatúrák közül, amelyek miatt akkor több országban is tüntetéseket tartottak az iszlám hívők. Ezen kívül az újságot egy harmadik karikatúra miatt is perelik, amint egy francia karikaturista rajzolt: a képen a síró Mohamed látható azzal a szöveggel: "nehéz, hogy bolondok imádnak".
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását