2024. április 20. - Tivadar

Nem életbiztosítás a diploma

Magasabb iskolai végzettséget szerezni még ma is jó befektetés, mert közöttük kevesebb a munkanélküli, mint a kevésbé iskolázottak között - derül ki az Országos Felsőoktatási Információs Központ szerdán kiadott közleményéből. Ennek ellenére azonban míg ko
2007. február 7. szerda 11:24 - Hírextra
Az Országos Felsőoktatási Információs Központ tanulmánya szerint van helye a diplomásoknak a munkaerőpiacon. Sőt, duplaannyit keresnek, mint a középfokú végzettségű kortársaik. Ez az arány, a tanulmány szerint, magasabb mint a hasonló oktatási rendszerű európai országokban tapasztalható.

A tanulmány korosztályonként is megvizsgálta a diplomás és nem diplomás keresetek arányát. Az összehasonlítás alapján megállapítja, hogy a legtöbb esetben a diplomás bérek 30-40 éves korig meredeken emelkednek, de aztán az a növekedés alábbhagy, illetve stagnál. Ezzel szemben a középfokú végzettséggel rendelkezőknél a munkában töltött évek számával arányosan nő a kereset. Ennek valószínűleg az az oka, hogy a diplomások jó része, 30-40 éves korára valamilyen vezető pozícióba kerül, így keresetük a ranglétrán való emelkedéssel van összefüggésben.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását