2024. május 4. - Mónika, Flórián

Egyetemi filmdiszkontot lepleztek le

Sokszorosító hálózatot lepleztek le a rendőrök a Miskolci Egyetem területén, ahol négy fiatal kalóz DVD-ket értékesített - tájékoztatta a távirati irodát Kálmán András, az Audiovizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közcélú Alapítvány (ASVA) igazgatója.
2007. február 7. szerda 10:59 - Hírextra
A megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodája az MTI megkeresésére szerdán megerősítette az ASVA által közölteket. Az eljárás még tavaly decemberben indult egy emődi fiatalember ellen, aki filmekkel üzletelt, s ennek eredményeként bukkantak rá egy házkutatáson a napokban a miskolci rendőrkapitányság munkatársai a sokszorosító hálózatra - emlékeztetett Kálmán András.

A férfi és három társa a Miskolci Egyetem területén öt, úgynevezett "fénymásoló üzletet" üzemeltetett, ahol valójában kalóz DVD-ket értékesítettek. "Papírtokban 400, műanyag tokban, színes borítóval 700 forintért árulták az illegálisan másolt és sokszorosított termékeket. A fiatalok e-mail megrendelésre postai utánvéttel is vállaltak szállítást" - részletezte az igazgató.

Hozzátette: a nyomozók a napokban razziáztak a fénymásoló üzletekben, majd házkutatást is tartottak a négy fiatalember lakásán, amelynek során megtalálták a forrásokat is.

A gyanúsítottak egy úgynevezett DVD-labort - másolóüzemet - működtettek, ahonnan a rendőrök 2.940 darab optikai lemezt, egy számítógépet, egy laptopot, egy 600 gigabyte kapacitású merevlemezt, színes, fénymásolt borítókat és hat darab DVD-írót foglaltak le. A rendőrségi vizsgálat során kiderült, hogy a kalózterjesztők fájlcserélő rendszerekről jutottak a filmekhez - közölte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását