2024. május 13. - Szervác, Imola

Vádemelés embercsempészetben

Vádemelési javaslattal zárta le a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) annak a négy román állampolgárnak az ügyét, akiket embercsempészettel gyanúsítanak - közölte a nyomozóhatóság szerdán. A négy gyanúsított kilenc moldáv állampolgárnak nyújtott segítséget a romá
2008. november 26. szerda 15:27 - Hírextra
A rendőrség honlapján olvasható közlemény szerint azért került az ügy a Nemzeti Nyomozó Irodához, mert felmerült, hogy "a bűncselekmény elkövetése szervezetten történt, valamint a nyomozás eredményes lefolytatásához nemzetközi bűnügyi együttműködés vált szükségessé".

A nyomozók megállapították, hogy a négy román állampolgár a feladatokat egymás között megosztva, haszonszerzésért nyújtott segítséget kilenc moldáv állampolgárnak a román-magyar államhatár illegális átlépéséhez, valamint továbbutazásukhoz.

A rendőrség korábbi közlése szerint a négy román állampolgárt még június 24-én fogták el, amint kilenc moldáv állampolgárt próbáltak illegálisan eljuttatni Olaszországba. A négy embercsempész két gépkocsijára a hajnali órákban Csenger belterületén figyeltek fel a járőrök. Az egyik járművet megállították, a másik viszont továbbment, s csak a riasztott mátészalkai rendőrök tudták feltartóztatni harminc kilométerrel távolabb, a város határában.

A Nemzeti Nyomozó Iroda szerdán kiadott közleménye szerint az egyik gyanúsított ellen az osztrák és a portugál hatóságok európai elfogatóparancsot adtak ki a többi között emberkereskedelem, személyi szabadság megsértése, kényszerítés és fenyegetés bűncselekmények miatt. A gyanúsítottat akkor adják ki más hatóságnak, ha ellene a magyarországi eljárás jogerősen befejeződik.

Az embercsempészés miatt indult ügy aktáit a rendőrség a Mátészalkai Városi Ügyészségnek küldte meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását