2024. május 25. - Orbán

Miskolci drogfutárok: lezárták a nyomozást

Lezárta a nyomozást a rendőrség a miskolci drogfutárbanda ügyében - számolt be az RTL Klub Híradója. A futárok a rendőrök szerint 2000 és 2005 között több mint félmilliárd forint értékben csempésztek drogot különböző dél-amerikai országokból Európába.
2007. február 6. kedd 10:20 - Hírextra
Csaknem két éve, embertelen körülmények között raboskodnak közép-amerikai börtönökben azok a miskolci fiatalok, akik évekkel ezelőtt drogfutárnak szegődtek a miskolci bandához. A kábítószerfutárokat a rendőrök szerint apróhirdetés útján, egy miskolci nő és nigériai élettársa szervezte be. A fiatalok gyomrukban és átalakított cipőkben csempészték a kokaint Európába. A "csúcstartó" egy alkalommal csaknem 25 kilogramm drogot próbált áthozni a határon. A drogfutárok közül egyet Angliában, kettőt Venezuelában és szintén kettőt Ecuadorban fogtak el.

Martossy György, a Borsod Megyei Ügyészség sajtóreferense elmondta, a futárok fuvaronként általában 600 grammtól két kilóig terjedő mennyiségű kokaint csempésztek be az európai országokba. Ezekért a szállítmányokért 3-4 ezer euró volt a fizetségük. Vagyis csaknem egymillió forintot. Az ügyben a napokban zárta le a nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda. Eddig összesen 36 kilogramm kábítószert foglaltak le, és további hat kilóról gyanítják, hogy fogyasztókhoz került. A rendőrök szerint a kábítószer értéke körülbelül 545 millió forint. Magyarországon összesen 12 ember ellen indult eljárás, közülük öten előzetes letartóztatásban vannak.

A Nemzeti Nyomozó Iroda az iratokat két gyanúsítottal szemben mint bűnszervezet vezetője, tíz gyanúsítottal szemben mint bűnszervezet tagja, vádemelési javaslattal az illetékes ügyészség részére megküldte.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását