2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Castro nehezen beszél, de gyógyul

Három hónap után újra megjelent a tévében a legendás kubai kommunista vezető, Fidel Castro, akin júliusban súlyos bélműtétet hajtottak végre. A magyar idő szerint szerdára virradó éjjel sugárzott 6 perces tv-tudósításban Castro jobban nézett ki, mint korá
2007. január 31. szerda 10:19 - Hírextra
A film Castro és a venezuelai elnök, Hugo Chavez előző napi havannai találkozójáról készült. Castro nemzeti színű piros-kék-fehér tréningruhában volt, barátja, Chavez meg az elmaradhatatlan vörös ingében. Megölelték egymást, Chavez tisztelgett a "Commandanté"-nak (a parancsnoknak, ahogy Kubában tiszteletből nevezik Castrót). A kubai vezető halkan és lassan beszélt, és közben narancslevet kortyolgatott. A tudósítás egy részében Castro és Chavez állva beszélgetett. Castro a gyógyulásáról azt mondta, hogy "még nincs veszve a csata".

A találkozó 2 órán át tartott, és utána Chavez úgy nyilatkozott, hogy Castro jó színben és jó hangulatban volt.

A kubai vezetőt a nyári operációja óta most mutatták hatodszor a tévében. Állapota állami titoknak számít. A műtét július 27-én volt, utána július 31-én Castro minden hatáskörét ideiglenesen átruházta öccsére, a védelmi miniszter Raúl Castróra. A washingtoni kormányzat szerint Castro rákban szenved, és már csak pár hete van hátra, míg az El Pais című spanyol lap nemrég azt írta, hogy Castrónak bélvérzése és vastagbélgyulladás okozta súlyos fertőzése van.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását