2024. április 26. - Ervin

A Szent Grálra vágyott a náci SS

Egy spanyol könyv szerint Heinrich Himmler, a náci SS vezetője spanyolországi látogatásán megpróbált az "árja" Szent Grál nyomára bukkanni.
2007. február 6. kedd 10:30 - Hírextra

Az SS első embere Adolf Hitlerrel együtt látogatott el Spanyolországba 1940 októberében, ahol a náci diktátor spanyol kollégájával, Fransisco Francóval találkozott, és Spanyolország esetleges háborús részvételét vitatta meg, írja az InfoRádió.

Montserrat Rico Góngora könyve - amely szó szerinti fordításban A Megszentségtelenített Kolostor címet viseli - szerint spanyolországi tartózkodása során Heinrich Himmler ellátogatott a montserrati kolostorba, mert úgy vélte, hogy ott őrzik a Szent Grált, azt a kelyhet, amelyet Jézus Krisztus az utolsó vacsoránál használt.

A szerző egy korábbi szerzetessel folytatott beszélgetése alapján írta meg a történetet. Andreu Ripol Noble 1940-ben az egyetlen németül beszélő szerzetes volt a kolostorban, így elöljárói őt kérték meg arra, hogy fogadja az SS vezérét.

Megbízatásához hozzájárult, hogy a kolostor vezetője - tudván, hogy Himmler számos kirohanást intézett a német katolikus egyház ellen - nem kívánt a vendéggel találkozni.

A jelenleg egy öregek otthonában élő volt szerzetes elmondta, hogy Heinrich Himmler Richard Wagner Parsifal című operája alapján utazott Montserratba, mert abban az áll, hogy a Szent Grált "Montsalvat csodálatos kastélyában, a Pireneusokban" tarthatják.

Náci körökben úgy gondolták, hogy Montsalvat Montserratot jelenti, míg mások szerint a franciaországi Montségurt. A német vélekedést megerősítette, hogy az operát először Barcelonában mutatták be 1913-ban.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását