2024. április 26. - Ervin

Orbán Viktor a Zemberek ellensége

A Megasztár- és Szombat esti láz-viták mellett egészen elsikkadt a múlt hét egyik legfontosabb híre: Orbán Viktorról, Az Emberről, Aki Soha Nem Hazudik, kiderült, hogy valójában nem akarja megvédeni a Zembereket a kormánytól. Sőt.
2008. december 16. kedd 14:10 - Szalay Gergely
Az elmúlt hét majdnem legizgalmasabb híre volt, hogy a Fidesz nem tervezi Orbán Viktor megbüntetését. Merthogy az ellenzéki párt vezetője ehhez a minőséghez képest kimondottan illetlen módon több alkalommal is a kormánnyal együtt szavazott bizonyos kérdésekben – azaz saját pártjával szemben.

Tehát a Vezénylő Tábornok együttműködik a népnyúzó és illegitim, továbbá hazug és böszme szocialistákkal. Akik a Zemberekkel akarják megfizettetni a hogyishívjákot. Tetszik tudni, válság. Ne firtassuk, hogy a Kentaurokkal, a Hipogriffekkel, vagy akár a Nutriákkal még ennyi esély sem lenne, a Kelkáposztákról, Egresekről, továbbá Kankalinokról végképp nem beszélve. A gazdaság már csak úgy működik, hogy kizárólag az emberek (a Zemberek, neopolgárul) tudják a pénzt összeadni. Láthatjuk, mekkora sikerrel, de ez más történet. A Fidesz mostanában úgy döntött, hogy megvédik a Zembereket, ennek szellemében ténykednek a továbbiakban, adócsökkentést, azonnali tejjel-mézzel folyást, és lehetőleg világbékét követelve. Mert ha ők lennének hatalmon, ez lenne mára a minimum – tudjuk, mindig ilyeneket szoktak csinálni. Mást nem is tudnának, olyan jól áll az ország.



Erre Orbán tizenegy alkalommal szavaz a nem genetikailag alapon, de azért a nemzetre rendszeresen rárontók pártjával (már csak ilyen ez a baloldal mifelénk, korábbi szíves közlése szerint). Pedig az ő frakciójának is jól bejáratott szakemberei vannak, akik gombnyomáskor beüvöltik az ideológiailag és szakmailag egyaránt megalapozott válaszokat, amiket aztán követni illik. Ha az illetékes elbődül, mindenki nyom. Legfeljebb rosszul, ha nem figyel.

De felelős államférfiú nyilvánvalóan figyel. Azt pedig méltatlanság lenne feltételezni a Vezénylőről, Aki Soha Nem Hazudott, hogy csak félig-meddig van ott, amikor a Haza ügyében döntenek. Kizárt, hogy csak úgy tessék-lássék nyomkodjon, az nem vallana rá.

Ahogyan az sem, hogy nem figyel. Ez végképp nem fér bele abba a képbe, amit magáról kialakított: egy ember megengedhet ilyesmit magának (és ezért jobbára meg is büntetik a Tisztelt Ház környékén, nem azért jár az adómentes költségtérítés, hogy csak úgy tévedgessenek), de egy Ember, Aki Satöbbi, az nyilván más tészta. Ennél nyilvánvalóan sokkalta súlyosabb a helyzet: szándékosan és tudatosan szavaz a komenistákkal.

Csak azt nem értjük, miért. Mert fogadjuk el gondolatmenetét: a Másikak ördögtől valóak, a jó és igaz kizárólag az ő oldalán lakoz – ebben az esetben viszont miért szavaz velük?

Egyetlen magyarázat marad: nem szereti a Zembereket, akik az elmúlt tizennyolc évben csak egyszer voltak képesek megválasztani, és így áll rajtuk bosszút. Beszáll a parlamenti többségbe, nesze nekünk szavazás. Mi akartuk, megkapjuk.

És nem is az a baj, hogy nem büntetik meg – szép is lenne, ahogy Navracsics frakcióvezér szigorúan lecseszi a pártelnököt, hogy hát ezt azért talán mégsem kellett volna, itt összefogás van, meg eszmék, meg Zemberek, Viktor, ezért bünti jár – na, ez elmarad.

A baj nem ez: hanem hogy ők a teszetosza, határozatlan, saját reformdühétől rendre megijedő kormány érdemi alternatívája.

Ők vannak most, mindannyiunk nagyobb örömére. A bársonyreformerek, és a párt, amelyiknek elnöke is a saját néphülyítő szólamai ellen szavaz. Tessék választani.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását