2024. május 6. - Ivett, Frida

Lehet, hogy már késő?

A bevásárlóközpontokban már legalább egy hónapja kitört a karácsonyi őrület – akarva sem tudnánk elfelejteni a közeledő ünnepet. Felmerült bennünk a kérdés: mikor és hogyan tudnak az ismert emberek felkészülni a rohamra?
2008. december 13. szombat 16:59 - Szalay Gergely
Ünnepek ünnepe

Jön a karácsony – akit ez a hír meglep, nem figyel eléggé. Október vége körül ellepik a csokoládémikulások az üzleteket, és pirosba öltözik a sarki kisbolt árlistája is. Ilyenkor már a csapból is karácsonyi dallamok csörgedeznek, és válság ide vagy oda, egyre többen gyúrnak a betevő plazmatévé hitelére is – a reklámok aktív támogatása mellett.

Ebben a forgatagban kell a munka mellett helytállnia mindenkinek: készülődni a karácsonyi menüvel, leszervezni a programot, kitakarítani a lakásokat, esetleg fel is díszíteni azt – nem kell hosszasan taglalni, bizonyára a kedves olvasók is ismerik a helyzet.

Felmerült bennünk a kérdés: ha az átlagembernek ennyi problémát jelent mindennek megszervezése, mennyire macerás a karácsony az ismert embereknek – különösen, ha sok az elfoglaltságuk, és/vagy a családi életükben van valami izgalom.

Hatukat kérdeztük meg: sok megoldás van.

Szekeres Nóra maga is gyakorló anyuka a tévézés mellett – így különösen sok a feladata ilyenkor. De a Megasztár műsorvezetőjének szerencséje van: sütés-főzés terén számíthat a nagymamák segítségére, így otthon a karácsonyi ételkészítés kimerül a közös mézeskalács-készítésben, annál is inkább, mert ezt gyermekei is remek bulinak tartják. Ilyenkor elsősorban a lakás feldíszítése a fő elfoglaltság – szintén a kicsikkel, akik nagyon élvezik a dekorálást. Ajándékok terén kicsit kellemetlenebb a helyzet: ezt az angyalkákra hagyja, akik viszont hajlamosak későn észbe kapni – de a feladatuk nem is egyszerű, mert a gyerekek elképzelései hónapról hónapra változnak a tökéletes ajándékot illetően.

Varga Ferenc József a halkabb celebek közé tartozik – ellenben felesége tajvani hölgy, akinek kultúrkörébe nem nagyon passzol bele a hagyományos európai karácsony; – így kíváncsiak voltunk, milyen módon ünnepelhetnek ők. Nos, egyelőre elég egyedien, de ez a távkapcsolatok rákfenéje. A humorista egyébként nem különösebben ünneplős típus: 2005-ig nagymamájával karácsonyozott, ám amióta ő nincs, csak egy kicsi kínai karácsonyfát állít fel otthonában. Ellenben minden december 24-én este tajvani felesége feljelentkezik hozzá az interneten, így mégiscsak együtt vannak valamilyen módon. Ez azonban a pár tervei szerint változik majd: mivel Yi-Yingnek a karácsony ismeretlen, új dolog, mindenképp méltó módon, nagy fával (de nem igazival, kímélendő a környezetet), csillagszórókkal ünnepelnek majd. Ez azonban legkorábban egy év múlva jöhet össze – mondta a Hócipő legfőbb fogyasztóvédője.

Hajdú Steve esete árnyalattal egyszerűbb: bár az ő felesége sem született magyar lány, legalább jó ideje él az országban – viszont az ember hajlamos feltételezni, hogy az ő szülei is örülnek, ha náluk ünnepel a család – így Anglia és Magyarország között kell elvben ingáznia a párnak. Vagy mégsem annyira. A Heti Hetes stábjának népszerű tagja és felesége az elmúlt hét évben (főként színházi elfoglaltságok miatt) Magyarországon karácsonyozott – vagy Alexandra szülei látogattak ide, vagy Steve rokonainál voltak. Idén azonban már jó előre eltervezték, hogy Angliában ünnepelnek. Az ajándékokat ennek megfelelően odakint intézik majd – a magyarországi rokonoknak pedig a napokban nézelődnek – még idehaza.

Szandi szintén tinisztárból lett aktív anyuka – nem kevés elfoglaltsággal. Viszont tudjuk róluk, hogy nagy szeretetben élnek – ezt erősítette meg nyilatkozatában ő is. Az énekesnő családja imádja a karácsony előtti időszakot, így az ádvent kezdete előtt egy héttel már elkezdődik a felkészülés: a ház díszítése viszont szigorúan csak az első gyertya meggyújtása után indulhat. A szentestével kapcsolatban szerencséjük van: a nagymamák elkényeztetik a családot, amit természetesen mindenki nagyon élvez – és Szandi is előre örül azoknak az időknek, amikor ő süröghet-foroghat hasonló intenzitással az unokák körül.

Debreczeni Zita fiatal, ambiciózus hölgy – a komoly családi feladatok egyelőre odébb vannak életében, de így sem unatkozik sokat: vagy ő fotóz, vagy őt fotózzák – de azért akad magánélete is. Már amennyi, persze. A fényképezőgép mindkét oldalán sikeres hölgy ugyanis hajlamos az ajándékok intézését az utolsó pillanatra hagyni – mentségére szóljon, hogy mindig a még jobbat keresi, ezért fogy el az ideje. Viszont hosszú idő után először most érzi újra azt a bizonyos karácsonyi hangulatot, és már készülődik is: beszerezte a megfelelő filmeket, díszítgeti a lakást, és ő maga is fog majd főzőcskézni – mindent megtesz azért, hogy otthon igazi karácsonyi hangulatot teremtsen.

Majka a sajátos kivétel: igazi macsó férfiú, akit épp kártyázás közben sikerült kérdésünkkel utolérnünk. Így különösebben sokat nem is árult el – nem igazán volt miről. A rapperből lett tévés és pókerbajnok általában az utolsó pillanatokra hagyja a vásárlást,  nem kapkod az előkészületekkel. Egyéb téren sem jellemző rá a különösebb aktivitás: az előkészületeket úgy általában a „női részlegnek” hagyja meg – nyilatkozta portálunknak.

Azért ha még nem kezdtek el kedves olvasóink készülődni, most legfőbb ideje: két hét múlva szenteste lesz...
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását