2024. április 26. - Ervin

Feketemunkások elleni akciók a Moszkva téren

Sikeresnek értékelte a II. kerület polgármestere a Moszkva tér "megtisztítására" tett erőfeszítéseket; másfél hónap alatt mintegy 40 eljárást indítottak feketemunkások és illegális árusok ellen a téren járőröző rendőrök és a helyi közterület felügyelők
2008. július 28. hétfő 07:41 - Hírextra
Láng Zsolt elmondta: már az első két héten sikerült elérnie a kerület hét közterület felügyelőjének, hét polgárőrének és két rendőrének, akik a téren teljesítettek szolgálatot, hogy eltűnjenek a feketemunkások, az emberkereskedők és az illegális árusok. Az akció alatt előállításra, áruelkobzásra is volt példa - tette hozzá.

Láng Zsolt úgy fogalmazott, hogy visszaadja a forgalmas terület rendben tartását azoknak, akiknek ez egyébként a feladata lenne, hiszen a tér bizonyos részei a Fővárosi Önkormányzathoz, a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz, a BKV-hoz és a FKF Zrt.-hez tartoznak.

"Úgy látszik, hogy a rend fenntartásához csak akarat kell, arra kérem a Fővárosi Önkormányzatot, hogy napi 9 ezer forint ráfordítással ezután maga gondoskodjon erről" - mondta a polgármester, aki hangsúlyozta, hogy a kerületnek nincsenek erőforrásai, hogy huzamosabb ideig maga végezze el a feladatot, ami nem is az ő dolga lenne.

Az akció mintegy ötmillió forintjába került az önkormányzatnak.

A budai kerület június elején önként vállalta, hogy szigorúan ellenőrzi a Moszkva teret. A polgármester akkori sajtótájékoztatóján aggályosnak nevezte, hogy bár a Moszkva tér rehabilitálását korábban minden érintett - a kormány és fővárosi vezetés mellett az I., II. és a XII. kerületi önkormányzat is - szükségesnek látta, sőt 2006-ban még látványtervek is készültek a tér megújításáról, azóta semmi nem történt.

Az átépítés megkezdésére, melynek költsége hozzávetőleg 30 milliárd forint, a közeljövőben nincs is remény, mert az sem a II. Nemzeti Fejlesztési Tervben, sem a főváros terveiben nem szerepel - mutatott rá Láng Zsolt.

Megjegyezte, Horváth Csaba (MSZP) főpolgármester-helyettes és Demszky Gábor főpolgármester 2006-ban még azt ígérte, hogy 2009-re elkészül a felújított Moszkva tér.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását