2024. május 5. - Györgyi

Szigorítják az utcai kipakolást

A keszthelyi belvárosban szűkítik a kereskedők által áruik kínálatára igénybe vehető szabadtéri területet, de a hangulatosabb utcakép érdekében egységesebb megjelenésre és hosszabb nyitva tartásra ösztönzi őket az önkormányzat kedden életbe lépő rendeletm
2008. április 1. kedd 08:18 - Hírextra

A járókelők számára szélesebb lesz a hely, és akár a nyáresti órákban is több kikapcsolódási, vásárlási lehetőséget kínál a keszthelyi sétálóutca, legalábbis ezt szeretné elérni a város önkormányzata. A kereskedők ezentúl csak a faltól egy méteres távolságon belül helyezhetik ki áruikat, de nem szűkítik az eddig is négy négyzetméterben meghatározott területüket - részletezte a változtatásokat Pálinkás Róbert, a város fideszes alpolgármestere.

A kültéri állványokat ezentúl csak az üzlet homlokzata előtt lehet elhelyezni, amivel szélesebbé válik a valóban sétálásra alkalmas terület. A különböző napernyők helyett pedig egységes, falra szerelhető napellenzőket lehet mostantól felszerelni Keszthely fő utcáján.

A rendeletben az is szerepel, hogy a bérleti díjból 40 százalék kedvezményt kapnak a kereskedők, ha az eddigieknél hosszabban, este 9-ig tartanak nyitva. A módosított rendelet megsértői viszont nem kapnak kedvezményt, miután már az első alkalommal egyhavi bérleti díjat kell fizetniük büntetésként, ha szabályszegésen érik őket.

A Balaton-parti önkormányzat a vendéglátósoknak is új szabályozást írt elő, amellyel a város támogatja, hogy minél több helyen lehessen a szabad ég alatt, kellemes környezetben ételt-italt fogyasztani a turisztikai idényben. Előírták ugyanakkor, hogy legkésőbb a jövő évtől - a fehér műanyag székek és asztalok helyett - színvonalasabb, a hely hangulatához jobban illeszkedő bútorzatot használjanak.

Pálinkás Róbert elmondta: a rendeletmódosítás előtt a képviselők és a polgármesteri hivatal illetékesei egyeztettek az érintett kereskedőkkel. Velük együtt és kompromisszumokkal született döntés a szigorításokról - tette hozzá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását