2024. április 26. - Ervin

Negyedik alkalommal hirdették meg a pályázatot

Negyedik alkalommal hirdette meg a bécsi Unruhe Magánalapítvány a SozialMarie elnevezésű pályázatát. A 42 ezer euró, azaz valamivel több mint 10 millió forint összdíjazású díjat olyan intézményeknek ítélik oda, amelyek újító jellegű szociális projektet va
2008. május 5. hétfő 13:48 - Hírextra

A budapesti székhelyű Ec-Pec Alapítvány idén először ragadta meg a pályázati lehetőséget, és sikerült is elnyernie az előkelő harmadik helyezést, és az ezzel járó elismerést. A díjat május 1-én az osztrák fővárosban nagyszabású díjátadó keretében vehettük át. A díjátadás továbbá azt a célt szolgálta, hogy aktív társadalmi és szakmai vita induljon a szociális újításokat illetően.

Az előzetes rostán több száz pályázatból választották ki azt a 35 projektet, melyek közül szakmai zsűri elbírálása alapján választották ki a három legjobbat.

Alapítványunk díjnyertes projektje a "Roma help roma" címet viseli, melynek keretében roma alacsony végzettségű fiatalok –szakirányú képzést szerezve (pedagógiai asszisztens) - az adott kistelepülés iskolájában segítenek a hátrányos helyzetű roma kisiskolásoknak, mindenben ami az életükben nehézséget okoz, megkönnyítve ezáltal beilleszkedésüket, előrejutásukat.

Kiadó: EC-PEC Alapítvány

Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását