2024. április 29. - Péter

Lehet pályázni az 5000 euróval járó díjra

Idén már ötödik alkalommal hirdeti meg a "Közép- és Kelet-Európáért" újságírói díjat az APA - Austria Press Agency és az UniCredit Csoporthoz tartozó Bank Austria. Az 5000 euróval járó díjra közép- és kelet-európai (KKE), valamint délkelet-európai újságír
2008. május 5. hétfő 11:05 - Hírextra

A szervezők külön hangsúlyozzák, hogy nem EU-díjról van szó, hanem egy olyan "európai díjról, amely kiemelt figyelmet szentel Közép- és Kelet-Európa, valamint Délkelet-Európa országainak" - mutat rá Füredi-Kolarik Ildikó, az UniCredit Csoporthoz tartozó Bank Austria KKE-régióért felelős kommunikációs vezetője. A pályázat Kelet és Nyugat összefogására és a vasfüggönykorszak sebeinek begyógyítására helyezi a hangsúlyt, teszi hozzá a zsűrielnök Ambros Kindel, az APA külpolitikai rovatának vezetője.

Az újságírók 2008. július 31-ig pályázhatnak olyan cikkekkel, amelyeket 2007. augusztus 1. és 2008. július 31. között publikáltak. A pályázatra rádiós, televíziós publikációk leiratát és online cikkeket is szívesen fogadnak. Győztest 2008 végén hirdetnek a Bécsben rendezendő gálán.

A nemzetközi zsűri munkájában részt vesz Jiři Pehe, Václav Havel cseh köztársasági elnök egykori tanácsadója, Michael Berko szlovák publicista, Joze Hudecek szlovén író, Igor Janke lengyel újságíró, Váradi Júlia magyar rádiós újságíró, Füredi-Kolarik Ildikó, a Bank Austria KKE-régióért felelős kommunikációs vezetője, valamint Ambros Kindel, az APA külpolitikai rovatának vezetője.

2007-ben Martin Leidenfrost osztrák újságíró nyerte el a "Közép- és Kelet-Európáért" díjat "A világ Bécs mögött" című, különálló történetekből fűzött sorozatával. A második helyet megosztva a román Ana-Maria Lucának, a gyermekeiket kényszerűen hátrahagyó kivándorlókról szóló riportjáért, illetve - immár másodízben - Janina Dragostinova bolgár újságírónak ítélték.

A pályaműveket eredeti nyelven és angol fordításban kell benyújtani a szerző életrajzával együtt. A "Közép- és Kelet-Európáért " pályázattal kapcsolatos további információk és a jelentkezési lap megtalálható a http://www.apa.at/cee-award internetes oldalon.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását