2024. április 27. - Zita

Korda György, Balázs Klári és Hajdú Péter a fúrónév-zsűri sztárjai

Kétezer javaslat érkezett a 4-es metró két fúrópajzsának elnevezésére. Ebből választja ki csütörtökön a zsűri azt a huszat, amire lehet majd szavazni. A fúrópajzs beállítása után kedden elindult a folyamatos munka, az északi alagútból szerdáig 3 méter elk
2007. április 12. csütörtök 09:05 - Hírextra
A kedd esti határidőig 2000 javaslat érkezett a 4-es metró két fúrópajzsának elnevezésére - tudta meg a Független Hírügynökség Horváth Évától, a DBR Metró Projektigazgatóság sajtóreferensétől. Ebből fogja kiválasztani csütörtökön a hattagú zsűri azt a húsz nevet, amire bárki szavazhat majd a budapest.hu honlapon. A zsürit Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes, Antall Attila, a BKV vezérigazgatója, Balogh Árpád, a DBR Metró projektigazgatója, illetve Balázs Klári, Korda György és Hajdú Péter alkotja. A nyilvános szavazásra két hét lesz, majd a legtöbb szavazatot kapott nevekre "keresztelik" a fúrópajzsokat. A névválasztással kapcsolatban nincs megkötés, a javaslatok között szerepelhet élő vagy történelmi személyiség, de akár tárgy is.

A 4-es metró északi alagútjában dolgozó fúrópajzs a múlt heti beállítás után kedden az Etele téren elkezdte a folyamatos munkát, szerdáig 3 méter alagút készült el. A tervek szerint a talajviszonyoktól függően átlagosan napi 12 métert tudnak majd haladni. A több mint 6 méter átmérőjű, 113 méter hosszú szerkezet 7,2 kilométer tesz meg a Kelenföldi pályaudvartól a Keletiig, ahová két év múlva érkezik meg. Két hét múlva indul a másik alagút fúrása is. A két fúrópajzs nem egymás mellett halad majd, így minimalizálható a felszíni süllyedések esélye.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását