2024. április 30. - Katalin, Kitti

Rétesparádé a Velencei-tónál

Rétesparádé, halak minden mennyiségben, vadásznap, kulturális műsorok gyerekeknek és felnőtteknek, borkóstoló, pálinkatúra - mindez csupán ízelítő a május első négy napján tartandó, több helyszínen zajló Velencei-tavi Hal-, Vad és Pálinka és Borfesztivál
2008. április 11. péntek 10:48 - Hírextra
Május elsején, csütörtökön egész napos művészeti kiállítás nyílik az Országos Velencei-tavi Festőverseny műalkotásaiból. Megtekinthető Gárdonyi Géza szülőházában a Gárdony Anno című kiállítás is.

Megnyílik a kirakodóvásár, a vidámpark, sportversenyek kezdődnek az agárdi Napsugár strandon. A Nagyszínpadon egész nap szól majd a zene. A pénteki napot utcabál zárja.

A Velencei-tó a horgászok tava - ez a fesztivál második napjának jelszava. Lesz horgászcikk vásár, kaphatók hal témájú transzparensek és poszterek, akváriumban megtekinthetők a Velencei-tó halai, horgászati bemutatókat rendeznek és persze meg lehet kóstolni a halat lében, sütve, roston és mindenféle más módon, utána pedig jóféle agárdi rétes dukál.

Ehhez kapcsolódik a kistérségi halászléfőző verseny is, valamint a 3-14 éves gyerekek horgász oktatása, amelyhez felszerelést és csalit is biztosítanak.

Szombaton a vadászok és a vadak lesznek a főszereplők.

A fesztivál mindegyik napján ingyenes busz körjárat közlekedik az Agárdi Pálinkafőzde és a Simon Pincészet között. Vasárnap kirándulást szerveznek a pákozdi ingókövekhez és egésznapos programokat szerveznek Agárdpusztán a Gárdonyi-háznál.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását