2024. április 27. - Zita

A Profit filmjei az Örökmozgóban

A Profit nevű orosz produceri irodát mutatja be filmjein keresztül jövő péntektől a budapesti Örökmozgó Filmmúzeum - tájékoztatta Fejes Katalin, a mozit működtető Magyar Nemzeti Filmarchívum sajtóreferense csütörtökön az MTI-t.
2008. április 3. csütörtök 16:33 - Hírextra
Közlése szerint Igor Tolsztunov stúdióját az öt legsikeresebb filmes cég között tartják számon; az április 16-ig tartó budapesti rendezvényre a producer is ellátogat.
A vetítéssorozat Valerij Todorovszkij 1994-ben készült Moszkva-parti esték című filmjének vetítésével kezdődik, az alkotás az elmúlt évtized egyik legnagyobb közönségsikert elért orosz mozija.

A pénteki nyitónap után szombaton is bemutatják Vera Sztorozseva 2007-es Utazás háziállatokkal című melodrámáját.

Az Örökmozgó műsorra tűzi április 12-én Régis Wargnier Kelet-Nyugat (1999) című munkáját is, amely 1946-ban játszódik, a nyugaton élő orosz emigránsok hazacsábítását és az azt követő tragikus eseményeket mutatja be Catherine Deneuve és Oleg Menysikov főszereplésével.

A vasárnapi programban szerepel Bahtijer Hudojnazarov 1999-es orosz–német–tádzsik koprodukcióban készült rendezése, a Luna papa és Alekszandr Proskin Orosz lázadás című orosz-francia mozgóképe (2000).

Április 14-én Okszana Bicskova Pityer FM című 2006-os munkáját láthatják az érdeklődők, míg másnap, április 15-én Kira Muratova 1996-os orosz-ukrán koprodukcióját, a Három történetet.

Az összegzés szerint április 16-án Pavel Csuhraj A szélhámos című filmjét (1997) és Sztanyiszlav Govoruhin Vorosilov mesterlövésze című produkcióját (1999) vetítik az Örökmozgóban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását