2024. április 26. - Ervin

Lego-kiállítás nyílt

Lego-kiállítás nyílt hétfőn a Duna Plázában a kocka megjelenésének ötvenedik évfordulója alkalmából.
2008. március 3. hétfő 17:48 - Hírextra

A bevásárlóközpont bejáratához színesebbnél-színesebb figurákat állítottak, míg a földszinti folyosón - a játék dán eredetére tekintettel - vikingek és kalózok sorakoznak. Az egyik gyorsétterem tetejére egész város épült, amelyet az érdeklődők az emeleten kihelyezett látcsövekkel nézhetnek meg. A Csillagok háborúja rajongóinak az első emeleten rendeztek be egy helyiséget a Star Wars szereplőivel, amelyek szintén a kis építőkockákból készültek.

A kiállítást egy éjszaka alatt készítette el négy ember. A figurák közül nem minden épült a bevásárlóközpontban, többet már korábban összeraktak. "Több meglepetést is szervezünk abból az alkalomból, hogy idén ötven éves a Lego-kocka, de a részletekről még nem árulhatok el többet" - mondta a távirati irodának Gubás Tímea, a Lego Hungária Kft. marketingvezetője.

A kiállítás hétvégente szórakoztató programokkal egészül ki. Az első emeleti teraszon péntektől vasárnapig bárki részt vehet az óriásvár építésében, vagy kipróbálhatja ügyességét a kiállított számítógépes játékokon. A kisebb gyermekek mindeközben a játszóházban szórakozhatnak, amely ugyancsak az első emeleten található. A távirányítós autók kedvelői a második emeleten nevezhetnek be egy játékautó-versenyre. A hétvégi programok 10 órától 18-ig tartanak, míg a kiállítás 10-től 21 óráig látható minden nap egészen a hónap végéig - tudta meg az MTI Lukácsi Pétertől, a Duna Pláza marketing igazgatójától.

A dán Ole Kirk Christiansen - foglalkozását tekintve ácsmester - 1932-ben alapította meg fajátékokat gyártó cégét, amely 1934-ben kapta a Lego nevet, a "Leg godt" dán szókapcsolatból, amely annyit jelent: jót játszani. A mai tulajdonosok - az alapító unokája és fia - a világ ötödik legnagyobb játékgyárának tulajdonosai.

A fantasztikus ötleten alapuló, világhíres játék először a Fortune Magazintól, majd a Brit Játék Kiskereskedők Egyesületétől (British Association of Toy Retailers) nyerte el az évszázad játéka címet. Az évek, évtizedek során a Lego sok divatot, változást ért meg, a termékskála a fajátékoktól az elektronikus robotokig jutott el, a klasszikus alaptól, a LEGO kockáktól azonban sosem távolodott el. A gyár szisztematikusan fejleszti termékeit, a fő szempont mindig a gyerekek logikájának, kreativitásának fejlesztése.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását