2024. április 26. - Ervin

Rába már nem habzik tovább

Nem habzik már a Rába, a múlt heti vizsgálatok azonban nem adtak egyértelmű magyarázatot arra, miért volt megint szennyezett a folyó vize az elmúlt hetekben. A szennyvíz-bevezetéseket ezért tovább figyelik. Fodor Gábor környezetvédelmi és vízügyi miniszte
2007. november 22. csütörtök 20:18 - Hírextra
Horváth Lajos, az Észak-dunántúli Környezetvédelmi Felügyelőség műszaki igazgatója a Független Hírügynökségnek elmondta: múlt héten a Rába magyarországi szakaszán 20 kilométerenként vizsgálták, van-e a víz minőségében valahol eltérés. Különösebb problémát nem találtak, az úgynevezett anion koncentráció - ez a mosóporok egyik alkotórésze - volt magasabb. Emiatt ellenőrizték a szennyvíz-bevezetéseket is. Ezeket továbbra is fokozottan figyelik, eddig a normálistól jelentősen eltérő értékeket sehol sem mértek.

A folyó vízminősége az ötös skálán most hármas, vagyis tűrhető. A kisebb habzást valószínűleg több tényező együttes hatása okozhatta - ilyen tényező lehet a szennyvíz és az elmúlt időszakban lehullott jelentős mennyiségű csapadékkal a vízbe került különböző szennyeződések.

A víz most nem habzik, de azokat a helyeket, ahol szennyvíz ömlik a folyóba, továbbra is fokozottan ellenőrzik, és figyelik a víz minőségét.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását