2024. május 6. - Ivett, Frida

Megint habzik a Rába

Újra habzik a Rába. Az elmúlt napokban a nicki gátnál, vagyis az osztrák határtól csaknem 100 kilométerre észleltek habképződést a folyón. A szakemberek szerint könnyen lehet, hogy ezúttal nem Ausztria a bűnös. A környezetvédelmi miniszter vizsgálatot ren
2007. november 11. vasárnap 20:40 - Hírextra

A nicki műgát Répcelak közelében csaknem 100 kilométerre van Szentgotthárdtól, ahol az osztrák bőrgyárak szennyezése miatt évekig habzott a Rába. A fényképek szerint a folyó még most sem tiszta.
A szakemberek szerint azonban a nicki gátnál jelentkező habzás okát inkább Magyarországon, és nem Ausztriában kell keresni. A helyi környezetvédők laboratóriumi vizsgálatokat kértek.

Dóczi Attila, a RÁBA-Műgát és Térségéért Egyesület elnöke azt mondta, hogy az egyesület javasolta a környezetvédelmi hatóságoknak, hogy a magyarországi részt is szakaszosan vizsgálják, tehát szűrjék ki azokat a befolyásokat, ahol szennyeződés érkezik a Rábába a magyarországi szakaszon.

A minták elemzése még tart, de az már kiderült, hogy a nicki gátnál a víz szervesanyag-tartalma viszonylag magas.

A környezetvédelmi miniszter is azonnali vizsgálatot rendelt el a habzás miatt. A legkorábban jövő hét elejére derülhet ki, hogy Magyarországon kik és pontosan mivel szennyezik a Rábát.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását