2024. május 17. - Paszkál
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Az amerikai sztároknak nem kell az olimpiai jutalom

Az Amerikai Olimpiai Bizottság (USOC) 1984 óta fizet pénzdíjakat az olimpiai érmeseknek, az aranyért 25 ezer dollár jár, az ezüstért 15 ezer, a bronzért 10 ezer.
2008. október 14. kedd 08:35 - Hírextra
Ezenkívül az egyes szakszövetségek, főleg a gazdagabbak, további jutalmat adnak az érmet szerző sportolóknak.Az olimpiai szereplésre felkészülő sportolók havi juttatást is kapnak a bizottságtól, ennek összege az évi 36 ezer dollárt, a havi 3 ezret érheti el. Ez a támogatás az utóbbi 8 évben létezik.

Ez a juttatás kifejezetten a sportolók megélhetési és edzési költségeinek fedezetéül szolgál, ha jobban teljesítenek, többet kapnak, fizetik az egészségbiztosításukat, az edzői díjakat, ezek eléggé borsos kiadások. A szövetségi olimpiai központokban felkészülők részére szállást és ellátást is biztosítanak.

Darryl Seibel, a USOC volt szóvivője azt mondta, hogy ezt a támogatási rendszert a sportolók ösztönzésére hozták létre.Az USA-ban az igazán sikeres, nagy sportolóknak nincs szükségük ezekre a támogatásokra, akkora reklám- és szponzori bevételeik vannak, hogy nem veszik igénybe a USOC támogatását.

Több sportoló az érmekért járó pénzt humanitárius célra ajánlja fel, vagy a kosarasok például az ifjúsági kosárprogramokra.Az Egyesült Államokban nem létezik életjáradék a győztes olimpokonok esetében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását