2024. április 27. - Zita

Top 7 tényező, amit szem előtt kell tartani a zuhanyzó kiválasztásakor

A meleg vagy hideg zuhanyzás nagyszerű lehet. Segítenek a testnek és az elmének. Gyakran a zuhanyzókat figyelmen kívül hagyják, míg a fürdőkádak ellopják a rivaldafényt a fürdőszobákban.
2024. március 17. vasárnap 08:32 - HírExtra

A megfelelő zuhanyszelep kiválasztása kulcsfontosságú. Ezzel elkerülhető a hőmérsékleti sokk - a túl forróból a túl hidegbe való átmenet.

1. Zuhanyzó mérete

Zuhanyzóvásárláskor a méret számít. Először is, vegye figyelembe a fürdőszobája helyét. Ezután döntse el, hogy hol fog ülni a zuhanyzó. Még egy aprócska vízvezeték-szerelés is drága és időigényes lehet.

Zuhanykádat, zuhanykabin vagy tálca beépítését tervezi? Mérje ki aprólékosan. Az ideális zuhanyzóra nehéz lehet leszállni a több száz lehetőség közül.

Nézze meg az útmutató további tippjeit, mielőtt kiválasztja a tökéletes zuhanyzót a fürdőszobájába.

2. A fürdőszoba elrendezése

Méretek: Gondosan mérje ki a zuhanyzó helyét. A zuhanyzók mindenféle formában és méretben léteznek. Győződjön meg róla, hogy a méretek megfelelnek a tervezett zuhanyzónak.

Stílus: A fürdőszoba valószínűleg a reggeli tevékenység központja. Győződjön meg róla, hogy a zuhanyzó illeszkedik a fürdőszoba többi részéhez. A határtalan stílusok és kivitelek révén biztosan talál olyan zuhanyzót, amely "Önre" hasonlít.

3. Víznyomás

Otthona víznyomása segít meghatározni a legjobb zuhanyzót. Ha például kombi kazánja van, valószínűleg magas a víznyomása. Egy keverős zuhanyzó megfelel majd a célnak.

Az elektromos zuhany a legjobb választás, ha alacsony otthoni víznyomással küzd. Ez nem a szokásos digitális zuhany, amelynek kiemelkedő jellemzője, hogy állandó meleg víz áll a rendelkezésére.

Mivel csak igény szerint melegíti a vizet, a rendszer energiatakarékos, és megkíméli Önt a víz felmelegedésére való várakozástól. Hosszan tartó meleg vizet garantál, függetlenül attól, hogy hány személynek van szüksége zuhanyozásra. Ráadásul rugalmasan biztosít hideg vizet is.

4. Szelepek típusai - válasszon okosan

Kétféle szeleptípus van terítéken - a nyomáskiegyenlítő szelep és a termosztatikus zuhanyszelep. Az előbbi egy fogantyúval rendelkezik, amellyel a vízmennyiség és a hőmérséklet is szabályozható. Az utóbbi típusnak két fogantyúja van, egy a vízmennyiség és egy a hőmérséklet szabályozására.

Ezzel a szeleppel beállíthatja az áramlást, miközben a hőmérsékletet egyenletesen tartja. A termosztatikus zuhanyszelep a legjobb választás, ha szeretné elkerülni a hőmérséklet ingadozását. Ez különösen fontos egy olyan fürdőszobában, amelyet gyerekek és idősek használnak.

 

5. A teljesítmény számít

Ha az alacsony víznyomás ellen az elektromos zuhany az Ön orvossága, gondoljon a teljesítményére. Ne feledje, hogy egy erősebb zuhany hosszabb ideig képes fenntartani a robusztus, forró áramlást, de ehhez nagyobb teljesítményű motorra van szükség.

Ebben az esetben egy elektromos zuhany a lista élén áll. A beépített szivattyúval a motoros zuhany nagy lökést adhat a vízáramlásnak, ami nagyszerű, ha gravitációs zuhany van a fürdőszobában.

Otthon makacsul alacsony a víznyomás? Válassza ezt a zuhanyzót. Hideg és meleg vizet kell keverni a megfelelő hőmérsékletűre? Ez a zuhany gondoskodik róla.

6. Ár

Döntsd el, hogy mekkora költségvetéssel rendelkezel a zuhanyra. Mérlegelje a fenti tényeket, és tudja, milyen funkciókra van leginkább szüksége a fürdőszobájában. A zuhanyzók 28 font és 556 font között mozognak. Ezen a tartományon belül több száz zuhany közül választhat.

Nyitott egy nagyobb egyszeri kiadásra? Akkor választhatsz egy olyan csúcskategóriás terméket, amely hosszú ideig működni fog.

7. Jövőbiztosítás és a fogyatékkal élők kiszolgálása

Olyan zuhanyzót szeretne, amely a jövőbe is kitart? Vegye meg a megfelelő zuhanykabint. A zuhanyzóknak 4 alaptípusa van: sétáló, fülkés, nyitott és zárt.

A praktikus, stílusos és elülső ajtó nélküli, a járható zuhanyzó a padlóval egy vonalban van. Könnyen az ízlése szerint alakíthatja.

A fülkés fürdőszobai zuhanyzó különböző formákban kapható: négyzet, téglalap vagy négyszögletes. Telepítésre készen érkezik falpanelekkel, ajtóval és tálcával. És találja ki, mi a helyzet? Vízhatlan. Nem kell aggódnia, hogy megvédje a falakat a fröccsenő víztől.

A nyitott zuhanyzóban nincs ajtó. A zuhany vízálló paneljei egyszerűen felállíthatók és rendben tarthatók. Ez a zuhanytípus minden fürdőszobai berendezésbe szépen illeszkedik, lehetővé téve, hogy a nyitott oldalt bárhová beállítsa.

A zárt zuhanyhoz három fal szükséges. Ezek a falak vagy üveg zuhanypanelek, vagy épített fürdőszobai falak. A zuhany ajtaja megakadályozza, hogy a víz kifolyjon.

A mozgáskorlátozottak számára tervezett zuhanyzók:

Az idősek és a mozgási nehézségekkel küzdők segítségre szorulhatnak zuhanyzás közben. A fürdőszobai zuhanyzó kialakításának és ergonómiájának elő kell segítenie a könnyed hozzáférést, a kényelmet és a biztonságot.

A 120x80 cm-es zuhanyzó mérete a minimum, hogy két ember kényelmesen elférjen benne. A szélesebb ajtók megkönnyítik a be- és kilépést. A nyitott zuhanyzó kedvez a kerekesszékkel való használatnak, a csúszásmentes ülések pedig növelik a biztonságot.

Ha új fürdőszobai berendezéseket keres, a Diplon a fürdőszobai berendezések széles választékát kínálja.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását