Top 7 tényező, amit szem előtt kell tartani a zuhanyzó kiválasztásakor

A meleg vagy hideg zuhanyzás nagyszerű lehet. Segítenek a testnek és az elmének. Gyakran a zuhanyzókat figyelmen kívül hagyják, míg a fürdőkádak ellopják a rivaldafényt a fürdőszobákban.

A megfelelő zuhanyszelep kiválasztása kulcsfontosságú. Ezzel elkerülhető a hőmérsékleti sokk - a túl forróból a túl hidegbe való átmenet.

1. Zuhanyzó mérete

Zuhanyzóvásárláskor a méret számít. Először is, vegye figyelembe a fürdőszobája helyét. Ezután döntse el, hogy hol fog ülni a zuhanyzó. Még egy aprócska vízvezeték-szerelés is drága és időigényes lehet.

Zuhanykádat, zuhanykabin vagy tálca beépítését tervezi? Mérje ki aprólékosan. Az ideális zuhanyzóra nehéz lehet leszállni a több száz lehetőség közül.

Nézze meg az útmutató további tippjeit, mielőtt kiválasztja a tökéletes zuhanyzót a fürdőszobájába.

2. A fürdőszoba elrendezése

Méretek: Gondosan mérje ki a zuhanyzó helyét. A zuhanyzók mindenféle formában és méretben léteznek. Győződjön meg róla, hogy a méretek megfelelnek a tervezett zuhanyzónak.

Stílus: A fürdőszoba valószínűleg a reggeli tevékenység központja. Győződjön meg róla, hogy a zuhanyzó illeszkedik a fürdőszoba többi részéhez. A határtalan stílusok és kivitelek révén biztosan talál olyan zuhanyzót, amely "Önre" hasonlít.

3. Víznyomás

Otthona víznyomása segít meghatározni a legjobb zuhanyzót. Ha például kombi kazánja van, valószínűleg magas a víznyomása. Egy keverős zuhanyzó megfelel majd a célnak.

Az elektromos zuhany a legjobb választás, ha alacsony otthoni víznyomással küzd. Ez nem a szokásos digitális zuhany, amelynek kiemelkedő jellemzője, hogy állandó meleg víz áll a rendelkezésére.

Mivel csak igény szerint melegíti a vizet, a rendszer energiatakarékos, és megkíméli Önt a víz felmelegedésére való várakozástól. Hosszan tartó meleg vizet garantál, függetlenül attól, hogy hány személynek van szüksége zuhanyozásra. Ráadásul rugalmasan biztosít hideg vizet is.

4. Szelepek típusai - válasszon okosan

Kétféle szeleptípus van terítéken - a nyomáskiegyenlítő szelep és a termosztatikus zuhanyszelep. Az előbbi egy fogantyúval rendelkezik, amellyel a vízmennyiség és a hőmérséklet is szabályozható. Az utóbbi típusnak két fogantyúja van, egy a vízmennyiség és egy a hőmérséklet szabályozására.

Ezzel a szeleppel beállíthatja az áramlást, miközben a hőmérsékletet egyenletesen tartja. A termosztatikus zuhanyszelep a legjobb választás, ha szeretné elkerülni a hőmérséklet ingadozását. Ez különösen fontos egy olyan fürdőszobában, amelyet gyerekek és idősek használnak.

 

5. A teljesítmény számít

Ha az alacsony víznyomás ellen az elektromos zuhany az Ön orvossága, gondoljon a teljesítményére. Ne feledje, hogy egy erősebb zuhany hosszabb ideig képes fenntartani a robusztus, forró áramlást, de ehhez nagyobb teljesítményű motorra van szükség.

Ebben az esetben egy elektromos zuhany a lista élén áll. A beépített szivattyúval a motoros zuhany nagy lökést adhat a vízáramlásnak, ami nagyszerű, ha gravitációs zuhany van a fürdőszobában.

Otthon makacsul alacsony a víznyomás? Válassza ezt a zuhanyzót. Hideg és meleg vizet kell keverni a megfelelő hőmérsékletűre? Ez a zuhany gondoskodik róla.

6. Ár

Döntsd el, hogy mekkora költségvetéssel rendelkezel a zuhanyra. Mérlegelje a fenti tényeket, és tudja, milyen funkciókra van leginkább szüksége a fürdőszobájában. A zuhanyzók 28 font és 556 font között mozognak. Ezen a tartományon belül több száz zuhany közül választhat.

Nyitott egy nagyobb egyszeri kiadásra? Akkor választhatsz egy olyan csúcskategóriás terméket, amely hosszú ideig működni fog.

7. Jövőbiztosítás és a fogyatékkal élők kiszolgálása

Olyan zuhanyzót szeretne, amely a jövőbe is kitart? Vegye meg a megfelelő zuhanykabint. A zuhanyzóknak 4 alaptípusa van: sétáló, fülkés, nyitott és zárt.

A praktikus, stílusos és elülső ajtó nélküli, a járható zuhanyzó a padlóval egy vonalban van. Könnyen az ízlése szerint alakíthatja.

A fülkés fürdőszobai zuhanyzó különböző formákban kapható: négyzet, téglalap vagy négyszögletes. Telepítésre készen érkezik falpanelekkel, ajtóval és tálcával. És találja ki, mi a helyzet? Vízhatlan. Nem kell aggódnia, hogy megvédje a falakat a fröccsenő víztől.

A nyitott zuhanyzóban nincs ajtó. A zuhany vízálló paneljei egyszerűen felállíthatók és rendben tarthatók. Ez a zuhanytípus minden fürdőszobai berendezésbe szépen illeszkedik, lehetővé téve, hogy a nyitott oldalt bárhová beállítsa.

A zárt zuhanyhoz három fal szükséges. Ezek a falak vagy üveg zuhanypanelek, vagy épített fürdőszobai falak. A zuhany ajtaja megakadályozza, hogy a víz kifolyjon.

A mozgáskorlátozottak számára tervezett zuhanyzók:

Az idősek és a mozgási nehézségekkel küzdők segítségre szorulhatnak zuhanyzás közben. A fürdőszobai zuhanyzó kialakításának és ergonómiájának elő kell segítenie a könnyed hozzáférést, a kényelmet és a biztonságot.

A 120x80 cm-es zuhanyzó mérete a minimum, hogy két ember kényelmesen elférjen benne. A szélesebb ajtók megkönnyítik a be- és kilépést. A nyitott zuhanyzó kedvez a kerekesszékkel való használatnak, a csúszásmentes ülések pedig növelik a biztonságot.

Ha új fürdőszobai berendezéseket keres, a Diplon a fürdőszobai berendezések széles választékát kínálja.