2024. május 20. - Bernát, Felícia

Milyen előnyei vannak a fehér nappaliknak?

A lakberendezésben a fehér szín örök kedvenc, amellyel biztosan nem tévedünk. Akkor is gyönyörű, ha minden hófehéren tündököl és akkor is látványos, ha csak néhány világos részlet tűnik fel az enteriőrben. Tisztaságot, légiességet sugároz, nagyon jól kombinálható más színekkel, tökéletes választás lehet mindenféle stílushoz. Tekintsünk meg néhány lakberendezési irányzatot, amely előszeretettel használja a fehér színárnyalatot!
2023. október 31. kedd 12:12 - HírExtra

Minimal stílusú fehér nappali 

Ezt a stílust alapvetően meghatározza az egyszerűség és letisztultság, melyekhez nagyon jól illik a fehér. A szögletes bútorok praktikusan vannak elhelyezve, a zsúfoltság teljes elkerülésével. A padló is világos, de megtörhetjük krém vagy szürke árnyalatú szőnyegekkel. A tágas tér csak világos belső térben érvényesül igazán, ezért a nagy ablakok és a rajtuk keresztül beáradó fény is a minimal nappali része.

Modern stílusú fehér nappali

Nagyon hasonlít a minimal stílushoz, de kevésbé merev. Szereti a szokatlan formákat, a különleges falburkolatokat. A modern szobák fehér falait nagyon jól fel tudjuk dobni a színváltós LED szalag segítségével. A mennyezetre szerelt színes hangulatfények segítségével szinte bármilyen színűre átfesthetjük a helyiséget.

Tengerparti stílusú fehér nappali

A fehér nappalit jól fel tudjuk dobni a különböző faanyagokkal, ezzel meleg és barátságos enteriőrt teremtve. A rattan és a bambusz nagyszerű kiegészítők, akár dekoráció, akár használati tárgy, akár ülőbútor formájában kerül be. A görög stílusban is kedvelt a fehér szín, ott a tengert felidéző kék színnel nagyon jól párosítható!

Skandináv stílusú fehér nappali

Sok jegye megegyezik a minimal és a modern stílus elemeivel, de van néhány klasszikus eszköz, amelyhez visszanyúl. Az egyik a stukkó. Az északi irányzatok még szívesen használják a mennyezeti díszléceket és az oldalfali kereteket, ehhez számtalan ötletet kaphatunk az ANRO webáruház blogjában is. A fehéren hagyott falakon a fehérre festett mintás stukkók csodás látványt kínálnak, amely önmagában alkalmas a szobafalak díszítésére.

Barokk stílusú fehér nappali

A barokk stílusú nappalinak is lehetnek fehér falai, ezáltal érvényesülhetnek az enteriőr díszes bútorai, színes kárpitjai, cifra csillárjai. Ugyanakkor csak nagyon ritkán találkozhatunk fehér falakkal a barokkban, hiszen a túldíszítettség nagyon jellemző rá.

Mediterrán stílusú fehér nappali

Barátságossága miatt sokan alkalmazzák, azonban egyáltalán nem tipikus a fehér szín használata. A melegséget a terrakotta, narancs, vörös és barna árnyalatokkal alapozza meg.

High-Tech stílusú fehér nappali

A jövőt idéző stílust a fém dekorációk, különleges vonalvezetésű berendezési tárgyak, arany és ezüst színárnyalatok, modern burkolatok, dizájnos LED világítások alapozzák meg. Mindezek a fehér háttérszínű falakkal tudnak igazán jól érvényesülni.

Úgy tűnik számos lakberendezési irányzat él a fehér színárnyalat letisztult és időtlen mivoltával. Válasszuk mi is ezt a színt a következő lakásfelújításkor, vagy ha nem szeretnénk a teljes falfelületet hófehérben látni, akkor csak csempésszük be valamilyen kiegészítő útján az enteriőrbe!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását