2024. május 20. - Bernát, Felícia

Tégy félre mindent, amit eddig a tapétákról gondoltál!

Ha valaki azt kérdezi tőled, hogy mi a véleményed a tapétákról, akkor mit mondanál? Mi jutna először eszedbe?
2023. szeptember 18. hétfő 10:22 - HírExtra

Ha kellően sok születésnapi tortád volt már, akkor biztosan emlékszel a tapéta hőskorára, amikor egyik pillanatról a másikra berobbant a köztudatba, és a nyolcvanas évek enteriőrjeit nagyban meghatározta. Egészen addig csak a festett falak léteztek a legtöbb háztartásban, ám a tapéta hirtelen elterjedésével egészen új külsőt kaptak az otthonok.

Szerinted milyen a szép tapéta?

Ha megpróbálsz visszaemlékezni, akkor minden bizonnyal rájössz, hogy azok a bizonyos régi tapéták csak a legritkább esetben voltak szépek és jó minőségűek. Vess csak egy pillantást a Wallmaxx Tapéta Webáruház vonzó Attractive kollekciójára, és máris átértékeled, amit eddig a tapétákról hittél.

Mert nem, nem csupán a fakó színek, a retró hatást keltő formai világ és a fűrészporos tapéták léteznek. Sőt, bátorkodunk kijelenteni, hogy az imént említett változatok inkább csak a megcsúfolásai annak, amelyet a modern kor tervezői álmodtak meg.

Igen, jó, ha tudod, hogy a mostani tapétakollekciókat komplett csapatok tervezik, hogy minél változatosabb, egyedibb és művészibb darabok kerüljenek ki a tervezőasztalról. 

Ha vesszük például a fent említett webáruház kínálatát, garantáltan órákat fogunk tudni eltölteni azzal, hogy végignézzük a számtalan típusú és stílusú kollekciókat.

A változatosság gyönyörködtet

Még egyazon kollekción belül is hatalmas választékkal várja a Wallmaxx Tapéta Webáruház az otthonteremtőket, így például az AS Creation Attractive 2 fantázianév alatt futó darabok között is hatalmas eltérések vannak.

Választhatunk egyszínű darabokat, amelyek igazán kellemes hatást keltenek. Itt persze sok múlik az egyéni preferenciákon, bár érdemes egy kicsit utánajárni annak is, hogy melyik szín mit jelent, mit sugároz.

Ha a minták mellett döntünk, még akkor sokféle variáció vár ránk:

- A geometriai minták inkább a modernebb, minimalistább otthonokba valóak.

- A gazdag virágminták akár egy bohém, akár egy romantikus, vintage stílusú otthonban is jól mutatnak.

- Az extrémebb mintázatok, a különféle kövek mintázatai pedig vegyesen mehetnek az elegánsabb vagy épp az eklektikusabb lakókörnyezetbe.

Amint látható, bőven akad választék! Csupán azt kell eldönteni, milyen szín- és formavilágot tudunk elképzelni magunknak. Más véleménye ez esetben nem mérvadó, hisz nekünk kell a saját falaink között létezni, nem másnak.

Merj merész lenni!

Sokan vannak úgy vele, hogy a tervezés fázisában még merészek, és vad elképzeléseket szőnek, ám amint a tettek mezejére kell lépni, inukba száll a bátorságuk.

Mi azonban arra biztatunk mindenkit, hogy bátran legyen bevállalós, mert garantáltan nem fogja megbánni. Elsőre lesz csak furcsa, hogy milyen szép és különleges tapéták borítják a falat, de aztán utána már hozzászokik a szem a széphez!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását