2024. május 19. - Ivó, Milán

"Európai Környezetvédelmi Hatóság kell"

Donáth Anna szerint Magyarországnak erős európai védelemre van szüksége az országot elárasztó akkumulátorgyárak ellen. Ezért az Európai Bizottságnál kezdeményezi egy Európai Környezetvédelmi Hatóság felállítását.
2023. október 3. kedd 14:17 - HírExtra

A Momentum EP-képviselője olyan, erős jogkörökkel rendelkező európai hatóságot szeretne, ami "a környezetszennyező cégeket, gyárakat ellenőrizheti, büntetheti és indokolt esetben be is zárathatja."

„A magyar hatóságokat ugyanis a kormány szándékosan legyengítette, és láthatóan nem képesek betartatni az akkugyárakkal a hatályos környezetvédelmi szabályokat. Nem csoda, hiszen a néhány milliós bírságokat ezek a gigacégek nevetve kifizetik, miközben a feltárt szabálytalanságok csak a jéghegy csúcsát kapargatják" - indokolta kezdeményezését Donáth Anna Facebook-bejegyzésében.

Donáth Anna hozzátette: "A kormány több mint negyven akkugyárral számol az évtized végéig, és százmilliárdokat költ a zsákutcás akkunagyhatalom víziójára. Muszáj cselekednünk, hogy megvédjük magunkat, a földünket, vizünket, levegőnket az akkumulátorgyárak mérgezésétől."

A Momentum EP-képviselője szerint a magyar emberek már csak Európára számíthatnak, ha védelmet szeretnének az országba települő akkumulátorgyárakkal szemben: „Ezért kezdtem el azon dolgozni, hogy minél előbb jöjjön létre egy Európai Környezetvédelmi Hatóság. Erős, európai szintű jogkörökkel. Mert ha a magyar kormányra nem számíthatnak a magyarok, Európa akkor is képes megvédeni őket."

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását