2024. május 19. - Ivó, Milán

Donáth: mutassatok erőt, abból értenek!

Donáth Anna arra kérte a pedagógusokat: ne fogadják el a státusztörvény alapján készült új szerződésüket, és kényszerítsék rá a kormányt, hogy emberszámba vegye őket.
2023. szeptember 26. kedd 15:04 - HírExtra

"Mutassatok erőt, mert csak abból értenek! Csak így van esély arra, hogy a kormány érdemben meghallgassa az igényeiteket, hogy tisztességesen megfizessen titeket, és hogy olyan körülményeket teremtsen az oktatásban, ahol lehet végre tanítani" - fogalmazott a Momentum EP-képviselője a Facebookján.

Donáth Annát számos pedagógus megkereste, hogy a kormány csúnyán átverte őket a státusztörvény alapján írt új szerződésekkel. Panaszaikból közzé is tett néhányat a momentumos politikus:

„Az ígért 10 százalékos béremeléshez képest alig 3 százalékkal emelkedik a fizetésem!”
„A bérrendezést januárig visszamenőleg ígérték, most mégis csak júliusig kapjuk meg a különbözetet!”
„Az ingyenes eseti helyettesítések száma egy tanévben akár 62 óra is lehet!”
„25 éve tanítok, de a pályakezdő kollégám nettó keresete a neki járó adókedvezmény miatt magasabb, mint az enyém!”
„A szerződésben «várható illetmény»-ről írnak, tehát semmi garancia arra, hogy azt ténylegesen meg is kapjuk 2024. január 1-től!”

„A tanárhiány miatt még több lesz a munkájuk, az infláció miatt pedig csökken a reálbérük. A Fidesz ismét csúnyán átverte a pedagógusokat. Pont úgy, ahogy minden magyar embert, amikor azt hazudták, hogy nem lesznek megszorítások és hogy kanyarban előz a gazdaság. Na meg akkor, amikor a Fidesz elhibázott válságkezelését megpróbálták Brüsszelre meg a szankciókra kenni" - értékelte a tapasztalatokat Donáth Anna.

Donáth szerint "itt a soha vissza nem térő alkalom", hogy a pedagógusok erőt mutassanak, és ne fogadják el a kormány megalázó ajánlatát: "Ne fogadjátok el, hogy ismételten megaláznak titeket! A döntés szeptember 29-ig a ti kezetekben van. Éljetek vele!"

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását