2024. május 19. - Ivó, Milán

Folytatja a polgári engedetlenséget

Dukán András Ferenc, a Momentum csepeli polgármesterjelöltje, a Belső-Pesti Tankerület alkalmazásában áll, de december elseje óta polgári engedetlen, nem tartotta meg egyetlen óráját se. A tiltakozást a november 30-ai elbocsájtások után kezdte, igazságot követelve elbocsájtott kollégáinak.
2023. augusztus 10. csütörtök 11:03 - HírExtra

Tegnap, a tiltakozása 250. napján, a Belső-Pesti Tankerületből igazságtalanul elbocsájtott pedagógusok fényképét kiragasztotta a tankerület ajtajára - az akcióról a fotókat itt talál

Dukán András Ferenc már korábban is többször tájékoztatta írásban Marosi Beatrixet, a tankerület vezetőjét az engedetlenségről és annak okáról, érdemi választ azonban nem kapott, csak fenyegetést és meghamisított bérjegyzéket.

Dukán arra kér minden pedagógust, diákot, szülőt, és oktatás ügyéért aggódó állampolgárt, hogy ne adják fel a tiltakozást. „A Fidesz leváltása nélkül nincs esély igazságos és emberközpontú reformra, ezért minden szereplőnek közösen kell dolgoznia egy jobb oktatásért.

A pedagógus-politikus elmondta, hogy a következő tanévben is csak azokat a feladatokat fogja ellátni, amiket a többi tanár is a szabadidejében csinál, órákat szeptembertől sem fog tartani, amíg nem szolgáltatnak igazságot az elbocsájtott tanároknak.

Dukán András Ferenc a Momentum gyerekközpontú oktatási programjának egyik kidolgozója, és ez alapján készült Donáth Anna programjának, a Holnap Magyarországa Terv esélyteremtő oktatás fejezete is.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását