2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Donáth Anna a magyar oktatásért küzd az EU-ban

Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője személyes egyezetést kért Vera Jourovától, az Európai Bizottság alelnökétől, hogy felhívja a figyelmét a magyar oktatás súlyos válságára.
2023. június 5. hétfő 13:01 - HírExtra

Egyben megkérte az alelnököt, hogy a Bizottság vegye komolyan Donáth Anna javaslatát, és kösse az EU-s pénzek kifizetését a magyar oktatás átfogó reformjához. 

A pedagógusokat sújtó státusztörvény-tervezetről is szó esett az egyeztetésen: “Jourová biztosított róla, hogy részleteiben vizsgálják ki a törvény problémás elemeit, hogy megállapítsák, pontosan melyek és milyen módon mennek szembe a kormány saját vállalásaival és a Bizottság korábbi elvárásaival” – számolt be a beszélgetésről Donáth Anna.

A Momentum EP-képviselője hozzátette: “Nemcsak a státusztörvényről esett szó. Világossá tettem a Bizottság alelnökének, hogy a magyar oktatás súlyos válsága nem a státusztörvénnyel kezdődött, és annak visszavonása esetén sem fog megoldódni. Ezért nyomatékosítottam az indítványomban megfogalmazott kéréseket: a státusztörvény visszavonásán túl a pedagógusok azonnali, 50%-os béremelését és a magyar oktatás átfogó reformjának megindítását.”

Donáth Anna elmondta: az Európai Bizottság elnöke komolyan vette megkeresését, és a státusztörvényhez hasonlóan az általa részletezett többi feltételt megvalósíthatóságát is alaposan ki fogja vizsgálni a Bizottság. 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását