2024. március 19. - József, Bánk

Jön a metál, jön a Tool

Másfél évtized után ad újra koncertet jövőre Magyarországon a Tool. A progresszív metál zene négyszeres Grammy-díjas amerikai óriása 2022. május 24-én lép fel a Papp László Budapest Sportarénában.
2021. szeptember 27. hétfő 09:55 - HírExtra

A Los Angeles-i zenekar 2019 júliusában járt utoljára Európában (akkor Lisszabonban léptek fel), eleddig utolsó koncertjét, a koronavírus-járvány előtt tavaly márciusban adta Portlandben. A Tool jövő áprilisban folytatódó turnéja a 2019-ben megjelent ötödik album, a Fear Inoculum jegyében zajlik - közölte a szervező Live Nation hétfőn az MTI-vel.
    
A Fear Inoculum óriási várakozás után, tizenhárom évvel a negyedik lemez után 2019 augusztusában jelent meg. Az album - akárcsak az előző kettő, a Lateralus (2001) és a 10,000 Days (2006) - listavezető volt az amerikai Billboard 200-on, számos eladási és játszási rekordot döntött meg, miközben a kritikusok is elhalmozták dicséretekkel.
    
Az együttest 1990-ben alakult, Maynard James Keenan énekes, Danny Carey dobos és Adam Jones gitáros a mai napig tag; hozzájuk 1995-ben csatlakozott Justin Chancellor basszusgitáros. A már említett lemezek előtt az Undertow (1993) és az Aenima (1996) jelent meg, kiadtak két középlemezt (EP) is, a 72826-et (1991) és az Opiate-et (1992), valamint egy limitált példányszámú dobozt Salival címen (2000).
    
A Tool eddig egyszer járt Magyarországon, 2007-ben nagy sikerű koncertet adott a Sziget fesztiválon.
    
A jövő évi európai turné április 23-án Koppenhágában indul, érinti Oslót, Stockholmot, Hamburgot, Frankfurtot, Manchestert, Birminghamet, Dublint, Londont, Párizst, Antwerpent, Berlint, Kölnt, Amszterdamot, Krakkót és Prágát, és utolsó állomásként ér Budapestre május 24-én.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását