2024. március 19. - József, Bánk

Három gyermek propaganda

A kormány ötvenmillió forintos támogatásával országos hálózattá fejlődött a gyermekvállalást népszerűsítő Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom - közölte Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára szerdán Budapesten.
2017. június 21. szerda 17:47 - HírExtra
 

A mozgalom és az államtitkárság közös sajtótájékoztatóján Novák Katalin kiemelte: vannak Magyarországon civil szervezetek, amelyek "valódi értékeket közvetítenek, valódi ügyek mellé állnak, és valódi emberek állnak mögöttük". "Ezekkel a szervezetekkel igyekszünk a lehető legtöbb formában együttműködni, hiszen az értékeink és a céljaink hasonlók, az eszköztárunk viszont különbözik" - fogalmazott.

Elmondta: a kormány feladata, hogy stabil környezetet teremtsen ezeknek a szervezeteknek a működésükhöz, anyagilag és információkkal is támogassa őket.

Ugyanakkor a döntéshozók - ahogy eddig, úgy a jövőben is - várják és figyelembe veszik a szakmai szervezetek visszajelzéseit, javaslatait.

Az államtitkár kitért arra: a mozgalmat alapító Kopp Máriáról és férjéről, Skrabski Árpádról elnevezett nemzetközi demográfiai kutatóintézetet hoznak létre a közeljövőben, hogy ebben a formában is őrizzék a házaspár örökségét.

Skrabski Fruzsina, a Három királyfi, három királylány mozgalom vezetője elmondta: a tavaly karácsonykor kapott támogatásból országszerte 13 helyi szervezet alakult, mások mellett Békéscsabán, Győrben, Debrecenben, Egerben, Székesfehérváron és Biatorbágyon.

A szervezet vezetői valamennyien aktív közösségteremtő, közösségépítő múlttal rendelkeznek és mind önkéntesként végzik munkájukat. A közösségteremtés fontos, mutatott rá, hiszen a gyermekek "közösségekben születnek meg".

A mozgalom munkájáról szólva kiemelte: konferenciákon, népszerűsítő kiadványokkal próbálják elérni a fiatalokat és rávenni őket, hogy merjenek családot alapítani.

Elmondta: családbarát felsőoktatási programot indítottak, egyelőre azt kutatják, mi kell ahhoz, hogy a fiatalok már egyetemi éveik alatt gyermeket vállaljanak, ahogyan ezt a szüleik generációja tette.

Szólt arról is, hogy a mozgalom kiemelten foglalkozik az édesapákkal, külön apa munkacsoportot alapítottak, és évente három-négy konferenciát is szerveznek, ahol az apák szerepét vizsgálják a családban - mondta Skrabski Fruzsina.

A Kopp Mária által 2009-ben alapított Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom abban vállal szerepet, hogy a tervezett gyerekek meg is szülessenek Magyarországon. Társkereső programjaikkal, a munka és a család egyensúlyának fontosságát hangsúlyozó pályázataikkal, a kormányzatoknak tett szakmai javaslataikkal azt akarják elérni, hogy a párok bátrabban merjenek gyerekeket vállalni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását