2024. április 26. - Ervin

Csökkentek az ipari termelői árak

Az ipari termelői árak átlagosan 2,8 százalékkal csökkentek augusztusban, ezen belül a belföldi értékesítési árak 3,3, az exportértékesítési árak 2,6 százalékkal voltak alacsonyabbak, mint egy évvel korábban - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.
2016. szeptember 30. péntek 12:08 - HírExtra
Az ipar belföldi értékesítésén belül a feldolgozóipar árai 2,4 százalékkal csökkentek, míg a jelentős súlyt képviselő villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálás árai az energiahordozók világpiaci árcsökkenésének hosszú távú hatására 6,0 százalékkal elmaradtak augusztusban az egy évvel korábbitól.

A belföldi értékesítésben az energia- és továbbfelhasználásra termelő ágazatokban 5,0 százalékkal csökkentek az árak. A beruházási javakat gyártó ágazatokban ugyanakkor 0,2, a fogyasztási cikkeket gyártókban pedig 1,1 százalékkal emelkedtek.

Az ipari exportértékesítésen belül a feldolgozóipari árak 2,2, a kis súlyt képviselő villamosenergia-, gáz, gőzellátás, légkondicionálás nemzetgazdasági ág árai - szintén az energiahordozók világpiaci árának csökkenése miatt - 13,5 százalékkal alacsonyabbak voltak, mint egy éve.

Az év első nyolc hónapjában az ipari termelői árak 2,0 százalékkal csökkentek, a belföldi értékesítés árai 4,1, az exportértékesítés árai 1,0 százalékkal mérséklődtek az előző év azonos időszakához képest.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását