2024. április 27. - Zita

Hacker hozta kínos helyzetbe a Demokrata Pártot

A Guccifer 2.0 nevű, ismeretlen hacker újabb dokumentumokat hozott nyilvánosságra kedden este az amerikai Demokrata Pártról, annak belső vitáiról és támogatóiról egy londoni, számítógépes biztonsággal foglalkozó konferencián.
2016. szeptember 14. szerda 15:03 - HírExtra

 

    A Forbes magazin információi szerint a számítógépbetörő Guccifer 2.0 képviselője - akinek kiléte, személyazonossága ismeretlen - az Európa számítógépes biztonságának jövője című konferencián mintegy 500 megabájtnyi dokumentumot terített szét a résztvevők asztalain.    

 Donna Brazile, a Demokrata Országos Bizottság (DNC) ideiglenes elnöke elismerte a hackertámadás tényét, de - mint mondta - egyelőre a saját számítógépes szakembereik vizsgálják a dokumentumok hitelességét. Brazile rögtön a republikánus elnökjelölthöz, Donald Trumphoz kötötte a hackertámadást, azt állítva, hogy az egyértelműen az ő érdekeit szolgálja. Brazile nem mulasztotta el megjegyezni azt sem, hogy Trump korábban "magához ölelte" az orosz elnököt, Vlagyimir Putyint, és "nyilvánosan bátorította a további orosz kémkedést, hogy segítse az ő kampányát".
    
Trump e pár héttel ezelőtti, nagy vihart kavart kijelentése után nem sokkal közölte, hogy csupán tréfált, és azóta is többször bizonygatta: nem tudja, kik támadják a demokraták számítógépes rendszerét.
    
A most napvilágra került dokumentumok a demokraták pénzügyeiről, pártjuk szervezeti struktúráiról, a párt anyagi támogatóiról közölnek információkat, részletezve az adományozók-finanszírozók neve mellett még a lakcímüket, e-mailcímüket és a telefonszámukat is.
    
Ez a második eset, hogy Guccifer 2.0 a Demokrata Párttól ellopott dokumentumokat hoz nyilvánosságra.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását