2024. április 28. - Valéria

Itt a jövő: Okos Városok Védelme

Csupán egy év telt el azóta, hogy megindult az Okos Városok Védelme (Securing Smart Cities), non-profit globális kezdeményezés, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet, és megoldja az intelligens városok jelenlegi és jövőbeli kiberbiztonsági problémáit.
2016. július 31. vasárnap 16:36 - HírExtra

A kezdetek óta a kezdeményezést támogató közösség száma háromszorosára növekedett: a kiberbiztonsági szakértők száma tízről több mint harmincra, míg a támogató szervezetek száma négyről tizenötre emelkedett.

Az elmúlt év során a Securing Smart Cities támogatói és közreműködői sikeresek voltak a lehetségesen felmerülő kiberbiztonsági problémák tudatosságának növelésében. A kezdeményezés számos dokumentumot tett közzé, amelyek abban segítenek a hatóságoknak, hogy hogyan alakíthatnak ki megfelelően Smart City technológiákat, valamint hogyan kell megszervezni egy intelligens város biztonságvédelmi részlegét (Smart City Security Department). Számos gyakorlati kutatást is végeztek, melyek eredményeit nyilvánosságra hozták. A kutatások megvizsgálták az okos városok legjelentősebb biztonsági kérdéseit, a felügyeleti rendszerek problémáit, és a város kommunikációs hálózatait és azok támadók általi kitettségét.

Ezzel egyidőben a Securing Smart Cities képviselői számos tematikus eseményen vettek részt. A legnevezetesebb eset az volt, amikor a kezdeményezés képviselője tájékoztatta az amerikai kormányt az okos városok biztonságának jelenlegi állapotáról. A kezdeményezés egy másik képviselője segített az Európai Unió Hálózat- és Információ-biztonsági Ügynökségének két tanulmány elkészítéséban az okos városok tömegközlekedési hálózatában felmerülő biztonsági kérdésekkel kapcsolatban.

’’Az egyik dolog, amit ebben az évben megtanultunk, hogy nagy szükség van az okos városok biztonságosságának kutatására. A Securing Smart Cities közössége komoly erőfeszítéseket tesz az ezzel foglalkozó kutatások fejlesztéséért, de még ennél is többet kellene tenni. Összességében sikeres évünk volt. Tanulmányainkat már most is használják a világ vezetői és döntéshozói a tervezési és fejlesztési stratégiáikhoz. Bizakodva várjuk, hogy a következő évben még jobban teljesíthessünk" - mondta Mohammad Amin Hasbini, a Securing Smart Cities igazgatósági tagja, és a Kaspersky Lab biztonsági szakértője.

A jövőben a közösség támogatói és közreműködői továbbra is a tudatosság növelésére fognak törekedni a városbiztonsági kérdések kapcsán., úgy hogy megosztják eddigi tapasztalataikat az újonnan létrejött digitális városok kiépüléséről, valamint kutatásokat végeznek.

A városok továbbra is fejlesztenek és folyamatosan beépítik az új technológiákat infrastruktúrájukba, azonban még mindig sokszor figyelmen kívül hagyják a kiberbiztonság fontosságát, jelentőségét. Az intelligens városok biztonsági rendszerének védelmére létrehozott közösségnek kulcs szerepe van a nagyhatalmi vezetők és döntéshozók (kormány, gyártók, szakértők stb.) tájékoztatásában , a jelenlegi kiberbiztonsági problémák és a lehetséges megoldások kapcsán. 

"Az első évben az intelligens városok védelmének közös kezdeményezése jelentős haladást ért el. Kezdetben a védelem fontossága egy nagyon ritkán vitatott téma volt, ma már egyre többen vannak tisztában a kiberbiztonság fontosságával és hiányának veszélyeivel. Az első évben már hihetetlen eredményeket sikerült elérnünk, de továbbra is keményen kell dolgoznunk, hogy meg tudjuk védeni a városokat és a benne lakókat. - mondta Cesar Cerrudo, a rendszergazdai intelligens városok igazgatósági tagja és műszaki igazgatója az IOActive vállalatnál.
Forrás: Factory Communications
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását