2024. március 19. - József, Bánk

Nagy buli az Őrségben!

Kiállításokkal, koncertekkel, természetjáró túrákkal és az elmaradhatatlan kirakodóvásárral várják az érdeklődőket ezen a hétvégén az Őrségi Vásáron - tájékoztatta az MTI-t pénteken Őr Zoltán, a Vas megyei Őriszentpéter polgármestere.
2016. június 24. péntek 15:15 - HírExtra

    Tájékoztatása szerint idén is több mint tízezer látogatóra számítanak a rendezvénysorozat szervezői. A programok már pénteken délután megkezdődnek, helyi alkotók munkáiból nyílik kiállítás Szőcén és Felsőjánosfán, a falusi háztartás gasztronómiai eszközeit bemutató tárlatot nyit meg pénteken délután Bajánsenyén V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára és a hagyományos Kapornaki Találkozót is megtartják a szlovéniai Kapornak községben.

    Az Őrségi Vásár hivatalos megnyitóját szombaton reggel 9 órától tartják Őriszentpéter központjában, ahol már kora reggeltől térzene köszönti az érdeklődőket, az önkormányzati hivatal elől pedig útjára indul az első Őrségi Vásár Kerékpártúra.

    Több kiállítás is megnyílik szombaton délelőtt a Őriszetpéteri Művelődési Házban, amelyek közül az egyik a családi élet jelentős eseményeit, szokásait, őrségi hagyományit mutatja be. A művelődési ház klubhelyiségében Gross Arnold grafikus alkotásaiból nyílik kiállítás.

    Az Őrségi Vásárhoz kapcsolódó programok között a polgármester ismertetése szerint nagy hagyománya van a természetjáró túráknak, ezek közül egyre népszerűbb a 22 kilométeres Őrség-Goricko gyalogtúra amely az Őrség és a Mura vidék természeti szépségeivel ismerteti meg a résztvevőket, Szalafőről indulva Hodoson át Kapornakon és Domaföldön keresztül, Bajánsenye érintésével vissza Szalafőre.

    Akik csak kisebb, mindössze öt kilométeres túrára vállalkoznak, azok Őriszentpéteren belül barangolhatnak, az Őrségi Nemzeti Park szakembereinek vezetésével bejárva a szeres települést.

    A szabadtéri kulturális programok szombat délután a helyi református templom előtt felállított színpadon zajlanak majd, délután három órától fellép a Szökős Néptáncegyüttes, majd a Sipőc Band, végül pedig a Magna Cum Laude koncertje zárja a sort, amit utcabál követ.

    Vasárnap a kirakodóvásár mellett gyermekprogramokkal, táncbemutatóval, este pedig a Holdviola zenekar koncertjével szórakoztatják az érdeklődőket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását