2024. március 19. - József, Bánk

Milyen filmekre ad pénzt a médiatanács?

Kilenc forgatókönyv, illetve filmterv elkészítését támogatja a médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program idei Egri Lajos-pályázatán összesen csaknem tízmillió forinttal - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) csütörtökön az MTI-vel.
2016. május 5. csütörtök 10:35 - HírExtra

    Tájékoztatásuk szerint Köbli Norbert Trezor című, 1956-ot feldolgozó filmje, Bodzsár Márk Az Amazon ház című alkotása, Tóth Barnabás Pannónia utca című filmterve mellett támogatást kap Szirmay Ágnes Kipróbált receptek című filmje, Spáh Dávid és Kovács M. András Platensee című terve, Lengyel Balázs és Papp Gábor Zsigmond Lengyel Balázs A szebeni fiúk című, 1848-49-es ifjúsági regényének feldolgozása, Vészits Andrea A kerek betűrengeteg, avagy Móra mesebirodalmáról szóló terve, valamint Szabó Szonja a Leó és a zsiványok kincse forgatókönyve.

Emellett az Ideje az állatmeséknek - Kró lánya című epizóddal folytatódhat Tóth Zsolt Marcell sorozatterve Fekete István állatregényei alapján.

    Minden nyertes pályázó a későbbiekben köteles a médiatanács következő évi Fehér György játékfilm-támogatási pályázatán is elindulni.

    A médiatanács 2011 óta forgatókönyvekre és filmfejlesztésre 83,7 millió forint pályázati támogatást adott 66 esetben - tudatta az NMHH.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását