2024. március 29. - Auguszta

Nem érdekli a médiatanácsot a TV2

A médiatanács hatáskör hiánya miatt érdemben nem vizsgálhatta, így megtagadta a szakhatósági hozzájárulást a TV2 eladásával kapcsolatos versenyhivatali eljárásban - közölte az MTI-vel csütörtökön a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).
2016. február 4. csütörtök 10:27 - HírExtra

    A médiatanács kizárólag akkor járhatott volna el az ügyben, ha az érintett vállalkozások mindegyike szerkesztői felelősséget viselne valamilyen médiatartalom felett - írják "a Megapolis Zrt., valamint a CCA Vízió Kft. és a Double 6 Dominoes Kft. médiaágazati összefonódásához kapcsolódó, jelenleg is zajló fúziós eljárásról".

    Megemlítik: a bekért nyilatkozatok és bizonyítékok alapján az utóbbi két cégnek nincs ilyen szerkesztői felelőssége, ezért a médiatanács nem dönthetett érdemben a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megkeresése nyomán.

    A közlemény kitér arra is: e heti ülésén a médiatanács 1,52 millió forint bírságot szabott ki a TV2 médiaszolgáltatójára a terméktámogatási és megjelenítési szabályok megsértése miatt.

    A döntés oka, hogy a Mokka a Nyár ízei című rovatában négy adásában többször szabálytalanul népszerűsített ételízesítőket; a szankciót a fokozatosság és arányosság elvének, a szolgáltató korábbi, azonos típusú jogsértéseinek figyelembevételével szabták ki.

    A műsorrészek túlzott hangsúllyal ábrázolták a márkajelzést: szinte egész időtartam alatt kiállításszerűen a gyártó vállalat többféle termékét, illetve céglogós ruhadarabot mutattak be ismételten, többször közeli felvételeken - írják.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását