2018. május 24. - Eszter, Eliza

Gyönyörű versek jönnek

Kiválasztotta a zsűri azt a tíz alkotást, amely részt vehet az idei Versmaraton HangHordozók című énekmondó versenyének döntőjében április 3-án, a budapesti Pinceszínházban.
2016. március 22. kedd 17:33 - HírExtra

    A Versmaratont szervező Magyar Napló Kiadó MTI-hez eljutatott közleménye szerint a megmérettetésre 67 kortárs költemény megzenésítésével pályáztak. A döntősöket a Harcsa Veronika énekesből, Csík János népzenészből, Dinnyés József zeneszerzőből és előadóművészből, Stifner Gábor rádiós szerkesztőből és Farkas Tiborból, a K11 Művészeti és Kulturális Központ művészeti vezetőjéből álló szakmai választotta ki.

    A tíz kiválasztott produkció között van Egyed Emese A meséről című verse a JaMese formáció feldolgozásában, Both Balázs Imádság éjfélkor című költeménye Szilas Miklós előadásában, és Szentmártoni János egy írása a Hangraforgó együttes tolmácsolásában. A Magyar Pite formáció Lackfi János Helyben utazók című versét zenésítette meg, a Röppentő Zenekar pedig Rózsássy Barbara A naphoz című költeményét fogja előadni.

    A döntősök közt található a TáncReakció formáció Lackfi János Vízi szerelem című versével, Bornemissza Ádám egy Zsille Gábor-költeménnyel, és Miskolci István is, aki Kukorelly Endre Ha odaállna az égben című versét dolgozta fel. Hallható lesz emellett Buda Ferenc Míg az ember című költeménye Berzevici Zoltán, és Kiss Judit Ágnes Ima jó halálért című írása Németh Viktor tolmácsolásában. Papp-Für János Kezdet című költeményét Lovászi Edina fogja előadni - áll a közleményben.

    A HangHordozók elnevezésű, 450 ezer forint összdíjazású verseny az egyik újdonsága az immáron hatodik alkalommal megszervezett Versmaratonnak, amely a Kárpát-medence legnagyobb költészet napi rendezvénysorozataként a kortárs irodalom népszerűsítését tűzte ki célul.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását