Gyönyörű versek jönnek

Kiválasztotta a zsűri azt a tíz alkotást, amely részt vehet az idei Versmaraton HangHordozók című énekmondó versenyének döntőjében április 3-án, a budapesti Pinceszínházban.

    A Versmaratont szervező Magyar Napló Kiadó MTI-hez eljutatott közleménye szerint a megmérettetésre 67 kortárs költemény megzenésítésével pályáztak. A döntősöket a Harcsa Veronika énekesből, Csík János népzenészből, Dinnyés József zeneszerzőből és előadóművészből, Stifner Gábor rádiós szerkesztőből és Farkas Tiborból, a K11 Művészeti és Kulturális Központ művészeti vezetőjéből álló szakmai választotta ki.

    A tíz kiválasztott produkció között van Egyed Emese A meséről című verse a JaMese formáció feldolgozásában, Both Balázs Imádság éjfélkor című költeménye Szilas Miklós előadásában, és Szentmártoni János egy írása a Hangraforgó együttes tolmácsolásában. A Magyar Pite formáció Lackfi János Helyben utazók című versét zenésítette meg, a Röppentő Zenekar pedig Rózsássy Barbara A naphoz című költeményét fogja előadni.

    A döntősök közt található a TáncReakció formáció Lackfi János Vízi szerelem című versével, Bornemissza Ádám egy Zsille Gábor-költeménnyel, és Miskolci István is, aki Kukorelly Endre Ha odaállna az égben című versét dolgozta fel. Hallható lesz emellett Buda Ferenc Míg az ember című költeménye Berzevici Zoltán, és Kiss Judit Ágnes Ima jó halálért című írása Németh Viktor tolmácsolásában. Papp-Für János Kezdet című költeményét Lovászi Edina fogja előadni - áll a közleményben.

    A HangHordozók elnevezésű, 450 ezer forint összdíjazású verseny az egyik újdonsága az immáron hatodik alkalommal megszervezett Versmaratonnak, amely a Kárpát-medence legnagyobb költészet napi rendezvénysorozataként a kortárs irodalom népszerűsítését tűzte ki célul.

Forrás: MTI