2024. április 27. - Zita

Az oroszok elfoglaltak még egy támaszpontot

Orosz katonák hétfő hajnalban elfoglaltak egy ukrán haditengerészeti támaszpontot a krími Feodoszijában, azon kevés katonai létesítmény egyikét, amely még ukrán ellenőrzés alatt volt a félsziget orosz annektálása után - közölték ukrán katonák.
2014. március 24. hétfő 09:02 - HírExtra
Lövések dördültek el a támaszponton, majd az ukrán katonákat lefegyverezték - mondta el a Reutersnak a bázis területéről telefonon Anatolij Mozgovoj hadnagy.

Vlagyiszlav Szeleznyov, az ukrán hadsereg egy krími szóvivője korábban arról számolt be, hogy az orosz katonák behatolnak a bázis területére, és ebben helikopterek segítik őket. Szeleznyov értesülései szerint 60-80 tengerészgyalogos szállítottak el a támaszpont területéről, őrizetbe vették és azzal fenyegetik őket, hogy büntetőeljárást indítanak ellenük. A szóvivő saját forrásaira hivatkozva cáfolta azt, hogy először az ukrán tengerészgyalogosok nyitottak tüzet, és az orosz katonák emiatt ostromolták meg a feodoszijei alakulatot.

Orosz katonák már korábban elfoglalták az egyik elit ukrán katonai egység, az első ukrán haditengerészeti zászlóalj bázisának egy részét.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását