2024. április 27. - Zita

Horror a Fővárosban +18

Beismerte tettét a Fővárosi Törvényszéken pénteken megkezdődött büntetőperben az a férfi, aki a vád szerint egy vita hevében megfojtotta főbérlőjét és az ágyneműtartóba rejtette. Az áldozat felesége csak napok múlva talált rá a bomlásnak indult holttestre.
2012. március 2. péntek 13:31 - HírExtra
A kelet-magyarországi, vagyontalan, kőműves szakképzettségű férfi vallomása szerint a fővárosba jött munkát keresni, amikor élettársi kapcsolatában gyermek született. 2011. március elején szobát bérelt a VII. kerületben, az első havi 35 ezer forintos lakbért előre kifizette, a főbérlő idős házaspárral nem volt konfliktusa, csak hallotta, hogy a férj italozása miatt sokat veszekednek egymással.

A vádlott heteken át nem talált munkát, így jövedelme sem volt. Amikor figyelmeztették, hogy eljött az újabb lakbérfizetés ideje, azt ígérte, szerez pénzt, ám másnap, április 7-én - anélkül, hogy a főbérlőknek szólt volna - összepakolt, hogy elköltözzön, majd a szobájában várt, tévézett.

Az esti órákban ittasan hazatérő férj, miután az albérlőtől megtudta, hogy nem fizet, inkább költözik, trágár szavakkal szidalmazni kezdte és a következő havi lakbért követelte, mondván, már megkezdődött a második hónap. A vádlott elmondása szerint eközben a főbérlő többször feléje sújtott.

A vádlott az első ütés elől még kitért, a másodikat azonban megelőzte és egy ökölcsapással leterítette az idős férfit, majd a hátára térdelt és egy, a keze ügyébe került zsineggel megfojtotta. A holttestet az ágyneműtartóba rejtette, az áldozat övtáskájában talált mintegy 50 ezer forintot magához vette és elmenekült.

A vádirat szerint a feleség másnap bejelentette férje eltűnését, de csak napok múlva figyelt fel a lakásban terjengő szagokra, így talált rá a holttestre.

A másfél hónappal korábban Budapestre érkező férfi még néhány napig bujkált a városban, játékgépezett; április közepén egy kőbányai villamosmegállóban fogták el, azóta előzetes letartóztatásban van. A vádbeli cselekményért a törvény szerint öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

A vádlott a tárgyaláson nem vitatta a történteket, de hangsúlyozta, nem állt szándékában megölni a főbérlőt, csak a kiprovokált vita hevében elvesztette a fejét, így fajulhattak el az események. "Egy-két percig tartott az egész" - jegyezte meg a férfi, aki arra a kérdésre, hogy miért rejtette a holttestet az ágyneműtartóba, csak annyit mondott: "talán, hogy ne is lássam".

A nyomozás során a vádlott poligráfos vizsgálata jobbára alátámasztotta a férfi vallomásait, leszámítva azt a momentumot, hogy az áldozat kezdeményezte volna az összetűzést.
A 30 éves férfi már több évet töltött börtönben rablás és lopás miatt, ami jelen eljárásban a büntetéskiszabásnál súlyosító körülmény lehet. A Fővárosi Törvényszék akár már a következő tárgyaláson elsőfokú ítéletet hirdethet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását